Știri

Simone Tempestini a obținut un nou titlu de campion în CNR Dunlop

Fotocredit: 

rallyzoom.ro
Simone Tempestini - campion național în 2016
Simone Tempestini și-a asigurat un nou titlu suprem în Campionatul Național de Raliuri Dunlop după ce a reușit să se impună și în Raliul Iașiului. Pilotul echipei Napoca Rally Academy a dominat categoric raliul ieșean, devansându-i la final pe Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5) și pe Sorin Badea (Ford Fiesta R5).
 
În urma victoriei din această etapă, Simone Tempestini nu mai poate pierde titlul de campion și se poate concentra acum la lupta pentru titlul din Junior WRC. “M-am simțit perfect pe specialele de la Iași și asta s-a văzut în evoluția noastră. Am pilotat cu o plăcere fantastică și sunt foarte fericit că am câștigat titlul. Primul obiectiv este atins, dar acum trebuie să ne concentrăm la lupta din Junior WRC pentru că titlul mondial este cel mai important lucru din acest sezon pentru noi”, a spus Simone Tempestini.
 
Lupta în Cupa Dacia a fost una extrem de disputată și în această etapă. Norbert Maior și Alina Bianca Pop au avut un început prudent și au crescut ritmul pe fiecare probă. Juniorii NRA au preluat conducerea pe speciala a șaptea și cu patru probe câștigate au reușit să se impună în competiția monomarcă. “Aveam nevoie de o victorie pentru a căpăta din nou încredere în forțele noastre. Am avut un început prudent și apoi ne-am implicat în lupta pentru victorie. Sunt foarte fericit cu acest rezulat și mai ales că am ajutat echipa să se impună în această etapă”, a spus Norbert Maior.  
 
Din păcate, pentru Florin Tincescu și Sergiu Itu etapa de la Iași s-a terminat încă înainte de start. După prima trecere la shakedown, în stopul probei, mașina ia foc și motorul a ars complet. “Totul s-a petrecut instant și nu am putut face absolut nimic. Partea din față a mașinii a ars în întregime și nu am mai avut cum să luăm startul. Îmi pare rău că nu am putut ajuta echipa, dar vom face tot posibilul să revenim și ma motivați în Campionatul Național. Îl felicit pe Simone pentru performanța excelentă și mulțumesc întregii echipe pentru susținere”, a spus Florin Tincescu.
 
Nici Bogdan Marișca și Carmen Poenaru nu au reușit să temine Cotnari Rally Iași, echipajul NRA fiind nevoit să abandoneze pe speciala a patra. “Supărarea noastră după prima zi a trecut foarte repede când am văzut rezultatele finale. Simone și Marc au făcut o cursă excelentă, iar echipa a obținut prima poziție, ceea ce este perfect. Mai avem încă o etapă și vom lupta până la final pentru un nou titlu pe echipe”, a spus Bogdan Marișca.
 
Mihai Manole și Florin Dorca au terminat pe locul 4 în clasamentul 2WD, iar echipajul Szabo Csongor/Robert Maior a adunat și el puncte pentru NRA în clasamentul pe echipe.
 
“Trecând peste problemele pe care le-au avut Florin Tincescu și Bogdan Marișca, am avut un weekend bun în care ne-am atins obiectivele. Suntem o echipă și atunci când câștigăm și atunci când pierdem și îi vom susține în continuare pe juniorii noștri. Mai este o etapă în calendarul naționa și cu sigurnață nu am renunțat la titlul pe echipe, chiar dacă nu mai avem cele mai mari șanse”, a spus și Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy.
 
Raliul Harghitei, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, este programat în perioada 7 – 8 octombrie. 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: