Știri

Unul din trei automobile noi înmatriculate anul trecut în Europa a fost SUV

Fotocredit: 

Auto-TestDrive, JATO Dynamics
Peugeot 3008 - top 3 vanzari Europa 3008
Înmatriculările de mașini noi au crescut cu 3.1% anul trecut în Europa, ajungând astfel la un total de 15.57 milioane de unități. Scandalul Dieselgate și-a pus serioas amprenta asupra preferințelor europenilor pentru mașinile alimentate cu motorină, acestea scăzând în vânzări cu aproape opt procente.
 
Scăderea vânzărilor de mașini diesel a micșorat evident cota de piață pe care acestea o au până la 43.7%. Mașinile pe benzină au profitat de declinul diesel și au marcat o creștere de 10.9% în 2017. Automobilele alimentate cu combustibil alternativ (electrice, hibrid, plug-in hybrid și cele alimentate cu hidrogen sau gaz) au reușit o creștere de nu mai puțin de 46.1%, reprezentând însă doar 4.8% din totalul înmatriculărilor din Europa.
 
În România s-au înmatriculat 105.083 de automobile noi în 2017, valoare mai mare cu 10.7% față de cea raportată pentru 2016.
 
SUV-urile au reușit să acapareze aproape o treime din piața europeană a mașinilor noi - fiind înmatriculate anul trecut 4.56 milioane de exemplare. Valoarea raportată de statisticile JATO Dynamics este cu 19.5% mai mare față de cea din 2017. Performerul anului atunci când vine vorba de creșterea vânzărilor a fost noul Peugeot 3008 - SUV ce a urcat direct pe locul trei în topul segmentului său, dar și pe locul 24 atunci când vine vorba de cele mai bine vândute mașini indiferent de clasa din care fac parte.
 
Topul primelor 10 cele mai bine vândute mașini din Europa este dominat în continuare de Volkswagen Golf (peste 483.000 de unități vândute), compacta germană fiind urmată de Renault Clio, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Nissan Qashqai, Peugeot 208, Volkswagen Tiguan, Opel Corsa, SKODA Octavia și Opel Astra.
 
Iată cum arată topul primelor 25 de modele, alăturat de topul celor mai bine vândute mărci:
 
Cele mai bine vandute masini din Europa - 2017
 
Iată care au fost cele mai bine vândute modele în Europa, în funcție de clasa din care fac parte:
 
Clasa mică:
Renault Clio, Volkswagen Polo și Ford Fiesta
 
Clasa compactă:
Volkswagen Golf, SKODA Octavia și Opel Astra
 
Clasa medie:
Volkswagen Passat, Mercedes-Benz C-Class și Opel Insignia
 
SUV de segment B:
Renault Captur, Peugeot 2008 și Opel Mokka
 
SUV de segment C:
Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan și Peugeot 3008

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: