Știri

Volkswagen a primit acordul KBA pentru campania de recall a modelelor Passat, CC și EOS

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen CC - motor 2.0 TDI EA 189
Volkswagen a primit într-un final acordul Autorității Germane pentru Transporturi (KBA) pentru a putea rechema în service modelele Passat, CC și EOS care au sub capotă motorul 2.0 TDI EA 189, afectat de scandalul Diselgate. Acordul KBA va permite Volkswagen să rmeedieze problema emisiilor de NOx pentru  circa 800.000 de mașini din totalul de 8.5 milioane incriminate, în Europa.
 
Volkswagen primise inițial acordul KBA pentru a rechema în service modelele Passat, însă verificările făcute la primele exemplare cu softul remediat au arătat un consum și zgomot crescute față de starea de dinaintea venirii în service, lucru ce adus la suspendarea imediată a procesului de recall.
 
Campaniile de rechemări în service au început în ianuarie 2016, cu pickup-ul Amarok, fiind continuate de Golf 2.0 TDI Blue Motion.
 
Posesorii mașinilor afectate de scandal vor fi înștiințați printr-o scrisoare de faptul că trebuie să se prezinte în service, primind totdată asigurările Volkswagen potrivit cărorar mașinile nu vor consuma mai mult după remedierea problemei, iar motorul nu va fi mai zogomotos. Nici performanțele nu vor fi afectate, din ce spune Volkswagen.
 
Volkswagen a ținut însă să precizeze, în comunicatul de presă oficial, faptul că rechemările pentru celelalte două motoare afectate (1.2 TDI și 1.6 TDI) nu vor începe în viitorul apropiat, compania germană așteptând deocamdată aprobările KBA pentru restul mașinilor cu motorul 2.0 TDI sub capotă.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: