Știri

Volkswagen a primit acordul KBA pentru remedierea problemelor tuturor mașinilor afectate de Dieselgate în Europa

Fotocredit: 

Volkswagen
VW 1.6 TDI EA189
Grupul Volkswagen a primit acordul oficial al Autorității Federale pentru Transport din Germania (KBA) pentru a remedia problemele generate de motoarele TDI EA189 montate pe cele aproape 8.5 milioane de automobile vândute de VW, Audi, SKODA și SEAT în Europa.
 
Astfel, compania germană are "verde" în a continua campania de rechemare în service pentru toate versiunile de motoare afaectate de scandalul Dieselgate - 2.0 TDI, 1.6 TDI și 1.2 TDI, campanie ce a fost demarată la începutul acestui an și care s-a lovit de nenumărate probleme încă de la început.
 
Acordul primit din partea KBA va permite germanilor să demareze procedurile de rechemare în service în 28 de țări din Europa, inclusiv în România. Clienții păgubiți vor fi înștiințați mai întâi asupra faptului că sunt în posesia unui automobil dotat cu softul mincinos de manipulare a testelor de emisii, ulterior urmând să primească o înștiințare legată de programarea intervenției în service.
 
Pe timpul intervenției efective din service, clienții vor avea la dispoziție o mașină de schimb și, evident, nu vor fi nevoiți să plătească nimic pentru "remedierea" problemei legate de emisiile reale de NOx.
 
Spre deosebire de situația din Europa, în SUA și Canada Volkswagen a plătit și va plăti cu vârf și îndesat pentru comportamentul devoalat de Dieselgate, gigantul german trebuind să achite o "notă de plată" ce se apropie cu pași repezi de pragul de 20 de miliarde de dolari.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: