Știri

Volkswagen refuză să plătească orice despăgubire clienților europeni afectați de scandalul Dieselgate

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen - despagubiri scandalul Dieselgate
Volkswagen refuză să plătească orice fel de despăgubire posesorilor de mașini din Europa dotate cu softul de păcălire a testelor de emisii poluante.
 
Zilele trecute comisarul european pentru industrie, Elzbieta Bienkowska a cerut într-o scrisoare trimisă CEO-ului VW, Matthias Mueller, ca firma germană să plătească despăgubiri cetățenilor europeni afectați de scandalul Dieselgate, la fel cum se va întâmpla în SUA.
 
Constructorul german își motivează refuzul de a plăti despăgubiri asemănătoare cu cele din SUA prin faptul că peste ocean autoritățile americane au refuzat în primă instanță planul Volkswagen de remediere a problemelor la motoare și implicit cele câteva zeci de mii de clienți păgubiți au de așteptat mai mult timp până la soluționarea cauzei. Așa că vor primi fiecare în jur de 1.000 de dolari compensație.
 
Volkswagen își concentrează eforturile din Europa pe remedierea problemei la motoare.
 
Pe vechiul continent sunt afectate circa 8.5 milioane de automobile purtând sigla VW, Audi, SKODA sau Seat, ceea ce ar însemna la un calcul grosier peste opt miliarde de dolari despăgubiri finaciare directe către posesorii mașinilor. O sumă considerabilă, pe care Volkswagen nu este dispus să o plătească.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: