Știri

Citroen a dezvăluit la Shanghai noul C5 Aircross

Fotocredit: 

Citroen
Citroen C5 Aircross
Citroen a prezentat la Shanghai noul C5 Aircross - primul SUV dintr-o familie ce se vrea a fi pilonul de bază în viitoul portofoliu de modele dezvoltate de constructorul francez. Dezvoltat pe baza conceptului Aircross, dezvăluit acum doi ani tot pe tărâm asiatic, noul C5 Aircross este strâns înrudit cu Peugeot 3008 (fiind construit pe aceeași platformă EMP2) și va lupta în segmentul SUV-urilor compacte.
 
La nivel estetic este imposibil să nu fie observate asemănările izbitoare cu noua generație C3, Citroen C5 Aircross preluând de la fratele mai mic atât elementele de design ce trasează liniile generale ale exteriorului, cât și ideile ce definesc interiorul. Regăsim astfel pe C5 Aircross luminile de zi frontale materializate prin clustere LED extrem de înguste și unite stilistic prin benzile cromate ce compun și logo-ul mărcii franceze, protecțiile din plastic negru din partea inferioară a caroseriei sau stopurile ce includ un desen optic 3D.
 
Interiorul este dominat de planșa de bord croită pe aceeași idee stilistică utilizată la C3, dar ce plusează la capitolul masivitate prin dublarea numărului de guri de ventilație. Consola centrală păstrează elemente deja consacrate de Peugeot 3008, cum ar fi schimbătorul cutiei de viteze automate sau cotiera cu deschidere spre laterale. Nu lipsesc din "meniu" instrumentarul digital dTFT de 12.3 inch sau ecranul central cu diagonala de 8 inch pe care-și afișează interfața sistemul de infotainment.
 
Pasagerii ce vor călători la bordul noului Citroen C5 Aircross vor avea suficient de mult spațiu grație ampatamentului ce măsoară 2.73 metri, de confort ocupându-se așa numitele suspensii Progressive Hydraulic Cushions, dezvoltate cu ajuotrul tehnologiilor reunite sub umbrela Citroen Advanced Comfort.
 
Nu se cunoaște pentru moment gama exactă de motorizări ce va face parte din oferta noului Citroen C5 Aircross, însă este cert faptul că pe lângă unitățile PureTech și BlueHDI clienții vor putea configura și o versiune de propulsie plug-in hybridă.
 
Lansarea pe piață va avea loc în acestă toamnă în China, urmând ca în Europa noul C5 Aircross să ajungă abia un an mai târziu, la sfârșit de 2018. În portofoliul Citroen se va adăuga tot în toamna lui 2017 și fratele mai mic C3 Aircross, model prefigurat de conceptul C-Aircross.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: