Știri

Noi probleme pentru Volkswagen - utilitara T6 Multivan nu se mai vinde în Germania în versiunile TDI

Fotocredit: 

Volkswagen
VW Multivan T6 - emisii NOx
Volkswagen a decis să stopeze livrările utilitarei de familie T6 Multivan către dealerii săi din Germania, atunci când vine vorba de exemplarele motorizate TDI. Decizia a fost luată după ce (culmea...) constructorul german a r fi descoperit faptul că motoarele TDI din familia EA288 ar emite cantități de NOx mult peste limitele legale.
 
În consecință Volkswagen a anunțat și Autoritatea Federală pentru Transporturi (KBA), urmând a fi luate măsuri pentru remedierea problemei. Este evidentă însă asemănarea cu problemele motoarelor TDI din familia EA189 (ce au declanșat scandalul Dieselgate), mai grav fiind faptul că noile motorizări EA288 sunt concepute pentru a respecta normele de poluare EURO 6.
 
Volkswagen încearcă să justifice diferențele dintre valorile obținute în testele de laborator și cele "descoperite" acum prin setarea greșită a unui parametru de ajustare. Valoarea acestuia ar fi fost prea mică atunci când au fost măsurate emisiile de NOx în vederea obținerii aprobărilor KBA.
 
Producția exemplarelor Multivan TDI va continua însă în fabrica VW din Hanovra, constructorul din Wolfsburg urmând a dezvolta în cel mai scurt timp posibil o soluție software care să aducă nivelul emisiilor de NOx la un nivel sub limita admisă.
 
Volkswagen Multivan poate fi configurat în nu mai puțin de cinci versiuni de motorizare 2.0 TDI (85, 100, 115, 150 și 200 CP), precum și în variantele 2.0 TSI de 150 sau 200 de CP.
 
Sursa: Der Spiegel
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: