Știri

Noul Volkswagen Tiguan Allspace va fi prezentat în premieră europeană la Geneva

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen Tiguan Allspace
Salonul Auto de la Geneva va găzdui premiera europeană a noului Volkswagen Tiguan Allspace, versiunea cu ampatament mărit a best sellerului Tiguan, gândită să sasisfacă pretențiile clienților pentru care Touareg ar fi un SUV mult prea mare.
 
Dacă liniile de design pentru exterior și interior copiază fidel imagine consacrată deja de noua generație Tiguan, dimensiunile exterioare mărite oferă posibilitatea configurării noului VW Tiguan Allspace și în versiunea cu șapte locuri.
 
Față de un Tiguan normal, versiunea Allspace este mai lung cu 215 mm, plusând serios și la valorile oferite de ampatament (+109mm) și de portbagaj (+145 de litri, până la o valoare de 760 de litri - în configurația cu cinci locuri). Configurat în varianta cu șapte locuri, Tiguan Allspace oferă doar 230 de litri la capitolul volum al portbagajului.
 
Ampatamentul mărit oferă și mult mai mult spațiu pentru genunchi pasagerilor de pe bancheta spate, Volkswagen vorbind despre un plus de 54 de mm la acest capitol.
 
Gama de motorizări este preluată în totalitate de la noul Tiguan, Allspace urmând a putea fi configurat în trei versiuni pe benzină (1.4 TSI 150 CP, 2.0 TSI 180 CP și 2.0 TSI 220 CP) și în alte trei diesel (2.0 TDI 150 CP, 2.0 TDI 190 CP și 2.0 TDI Bi-Turbo 240 CP). Motoarele cu o putere mai mare sau egală de 180 de CP vin configurate în standard alături de o cutie DSG și tracțiune integrală 4MOTION.
 
Volkswagen plusează în cazul lui Tiguan Allspace și la capitolul dotări standard, nivelul de echipare de bază Trendline oferind, printre altele, lumini de zi cu LED, jante din aliaj pe 17 inch, bare pe plafon vopsite în negru, un sistem automat de rabatare a banchetei spate, volan multifuncțional sau sistemul de infotainment Composition Color.
 
Nivelul de echipare Highline oferă în standard o listă mult mai lungă de dotări, printre care se numără un sistem de climatizare automată pe trei zone, acces keyless, sistem de deschidere automată a hayonului sau faruri full-LED adaptive.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: