Știri

Programul Rabla face furori anul acesta - aproape jumătate dintre tichete au fost deja alocate

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Rabla Plus 2017 - BMW i3
Iată că ediția de anul acesta a Programului Rabla se bucură de un succes enorm, peste 40% dintre tichetele alocate fiind deja rezervate de către clienți conform spuselor Ministrului Mediului - Grațiela Gavrilescu, citată de Mediafax. Beneficiile programului Rabla Plus atrag la fel de mult, nu mai puțin de 69 de mașini electrice fiind deja rezervate spre achiziție în cadrul schemei ce acordă 10.000 de euro bonus.
 
Astfel, din cele aproape 26.000 de tichete ce pot fi rezervate anul acesta în bugetul de 180 de milioane de lei alocat Programului Rabla Clasic peste 10.000 au fost deja înregistrate la nicio săptămână trecută de la demararea ediției 2017 a programului de casare a mașinilor vechi. Mașinile electrice se bucură de un succes deosebit, cele 69 de unități rezervate până acum reprezentând o valoare aproape dublă față de întregul volum de vânzări din anul 2016.
 
Ministerul mediului ia în calcul eventuale suplimentări de buget pentru Rabla Clasic, în condițiile în care toate evidențele duc spre o epuizare rapidă a banilor deja alocați.
 
Demarat pe 18 mai, Programul Rabla 2017 prevede o primă de casare de 6.500 de lei pentru o mașină mai veche de opt ani dusă la REMAT, cu condiția ca mașina nouă achiziționată să nu aibă emisii de CO2 mai mari de 130 de g/km. În cazul în care mașina nouă emite sub 98 de grame de CO2 la fiecare kilometru rulat, clientul va primi un bonus suplimentar de 1.000 de lei, iar dacă mașina cumpărată este una hibrid (fără încărcare la priză) se mai adaugă un "spor" de 1.700 de lei. Suma totală poate ajunge astfel la 9.200 de lei dacă sunt cumulate toate cele trei condiții amintite mai sus.
 
Situația stă și mai bine la achiziția unei mașini 100% electrice, caz în care clientul poate primi pe lângă prima de casare de 6.500 de lei un bonus de 45.000 de lei (aproape 10.000 de euro). Dacă mașina cumpărată este una de tip plug-in hybrid (care se încarcă la priză) bunusul acordat de minister ajunge la 20.000 de lei. În acest ultim scenariu condiția necesară este ca mașina "eco" să nu depășească pragul de 50 de g/km la capitolul emisii de CO2.
 
Bugetul alocat Programului Rabla Plus ajunge la suma de 45 de milioane de lei, neexistând pentru moment semne că ar putea fi la rândul său suplimentat anul acesta.
 
Sursa: Mediafax
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: