Știri

Volvo a dezvăluit conceptele care prefigurează viitoarele XC40 și S40

Fotocredit: 

Volvo
Volvo 40.1 Concept - XC40
Volvo a dezvăluit ieri la Goteborg două mașini concept care vin să ne arate în ce direcție se vor mișca suedezii atunci când vor lansa noile XC40 și S40, automobile ce vor să reinventeze familia 40.
 
Conceptul ce prefigurează viitorul XC40, botezat 40.1 Concept, ni se prezintă ca un SUV cu forme angulare care inspiră masivitate, Volvo păstrând în linia caroseriei elementele tradiționale, cum ar fi blocurile optice spate ce urcă spre montanții C. Farurile preiau tema consacrată pe noile XC90, S90 și V90, "ciocanul lui Thor" fiind materializat prin luminile de zi cu LED. Clienții vor putea personaliza după gust viitorul XC40, putând comanda SUV-ul într-o variantă bi-ton atunci când vine vorba de culoarea caroseriei.
 
Volvo 40.2 Concept, studiul din care se va naște viitorul model de serie S40, urmează acceași "rețetă" folosită la 40.1, masivitatea caroseriei fiind pusă și mai tare în lumină de garda la sol mult mărită. În vizorul viitorului S40 vor fi compactele premium sedan produse de Audi și Mercedes-Benz - A3 și CLA. Dacă și BMW va lansa un viitor Seria 1 sedan, atunci concurența va fi și mai mare, iar Volvo va trebui să vină cu un produs cu adevărat revoluționar pentru a putea face față mașinilor germane.
 
Conceptele Volvo 40.1 și 40.2 sunt primele automobile construite de suedezi pe platforma CMA (Compact Modular Architecture), special dezvoltată pentru a reprezenta baza de plecare pentru construcția viitoarelor modele compacte din familia 40. Platforma CMA permite atât folosirea unor soluții de propulsie tradițională, disel sau pe benzină, dar și utilizarea unui tandem compus dintr-un motor pe benzină și unul electric, ambele montate pe puntea față. Volvo nu exclude nici lansarea unui viitor model 100% electric.
 
Este de așteptat ca noul Volvo XC40 să fie lansat pe piață anul viitor, în timp ce viitoarele S40 și V40 să fie prezentate abia în 2018.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: