Știri

2017 - cifrele de vânzări de trei ori mai mari confirmă apetitul românilor pentru automobilele "verzi"

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
BMW i3
În primele șapte luni ale anului 2017 au fost vândute în România nu mai puțin de 1.237 de automobile electrice, hibrid, sau plug-in hybrid, valoarea raportată fiind cu 210% mai mare față de cea din perioada similară a anului trecut. 
 
Statistica centralizată de APIA (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme) relevă așadar apetitul crescut al românilor pentru mașini "eco", principalul factor determinant fiind fără doar și poate programul Rabla Plus ce oferă bonusuri substanțiale pentru achiziția unor astfel de automobile.
 
O pondere covârșitoare în totalul afișat mai sus o au mașinile hibrid produse și vândute de Toyota, constructorul nipon livrând în România 1.019 exemplare de acest tip. 88 de mașini au purtat sigla Lexus, 9 au fost Kia, 3 Hyundai și doar două Mercedes-Benz.
 
Automobilele electrice și plug-in hybrid au adunat 218 clienți în perioada ianuarie-iulie 2017, primul loc în top fiind ocupat de BMW (46 de mașini). Mercedes-Benz a vândut 40 de exemplare, Renault 18, iar Audi, Mitsubishi și Volkswagen câte 9. Porsche a livrat anul acesta în România 5 exemplare Panamera E-Hybrid (4 sau Turbo S).
 
Sursa: Agerpress
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: