Știri

Audi a dezvăluit la New York noul R8 Spyder V10

Fotocredit: 

Audi
Noul Audi R8 Spyder
Audi a lansat la Salonul Auto de la New York noul R8 Spyder, versiunea decapotabilă a super-carului R8, ajuns la cea de-a doua generație.
 
Noul R8 Spyder este oferit pentru moment doar în versiunea de motorizare V10 ce dezvoltă 540 de CP și 540 Nm cuplu maxim, propulsorul FSI aspirat permițând mașinii să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 3.6 secunde. Până la 200 de km/h R8 Spyder V10 poate accelera, cu start de pe loc, în 11.8 secunde, iar viteza maximă se oprește la 318 km/h.
 
Cuplul motor este transmis la roți prin intermediul unei cutii de viteze automate S tronic cu șapte viteze, ce are implementată funcția de coasting (aceasta decuplând motorul de la trenul de rulare în momentul când șoferul ridică piciorul de pe accelerație, la viteze de peste 55 de km/h). Nu lipsește din ecuație sistemul de tracțiune integrală quattro.
 
R8 Spyder vine în standard cu jante din aliaj pe 19 inch, opțional putând fi configurat cu jante pe 20 de inch.
 
Designul noului R8 Spyder V10 nu diferă aproape deloc de versiunea Coupe, silueta acestuia fiind modificată. evident de acoperișul retractabil din material textil, care cântărește 44 de kg. Acesta poate fi deschis sau închis în doar 20 de secunde, la viteze de până la 50 de km/h.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: