Știri

BMW extinde gama de funcţii pentru aplicaţia My BMW

Fotocredit: 

BMW
My BMW - update Noiembrie 2021

De la introducerea sa în iulie 2020, aplicaţia My BMW este folosită ca o interfaţă universală pentru o comunicare perfectă între conducător şi automobil. În acelaşi timp, oferă clienţilor o conexiune directă prin smartphone cu dealerul BMW şi cu marca BMW. Poate fi folosită, de exemplu, pentru a planifica traseele de călătorie şi pentru a le transfera în sistemul de navigaţie al automobilului, pentru a aranja programări de service, pentru a solicita informaţii despre starea automobilului sau pentru a afla cele mai recente ştiri despre marca BMW. În plus, sunt disponibile şi servicii de la distanţă precum blocarea şi deblocarea uşilor, în funcţie de echiparea automobilului. Gama de funcţii ale aplicaţiei My BMW va fi extinsă din nou în noiembrie 2021. Acestea includ Digital Tyre Diagnosis (diagnosticarea digitală a anvelopelor), care este unică în mediul concurenţial şi care oferă conducătorului informaţii complete despre starea anvelopelor automobilului.

Noi funcţii ale aplicaţiei My BMW

 • Tyre Pressure Indicator (indicatorul presiunii în anvelope) oferă utilizatorului presiunile de umflare a anvelopelor determinate de sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope al automobilului. Ca informaţii suplimentare, utilizatorului i se oferă valorile recomandate pentru fiecare punte. Astfel, utilizatorul poate verifica din confortul propriei case dacă presiunile curente ale anvelopelor sunt corecte.
   
 • Digital Tyre Diagnosis (diagnosticare digitală a anvelopelor) foloseşte pentru prima dată sub această formă sistemul nou dezvoltat de detectare a pierderii de presiune în anvelope. Folosind un algoritm bazat pe informaţii din cloud, orice pierdere de presiune în anvelope poate fi detectată acum mult mai devreme decât prin sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope al automobilului. Acest lucru este activat de o funcţie de diagnosticare implementată prin inteligenţă artificială (AI) în backendul BMW. Orice pierdere de presiune este indicată conducătorului de aplicaţia My BMW împreună cu acţiunile recomandate. Informaţiile statistice şi metodele AI pot fi folosite şi pentru a face predicţii despre uzura anvelopelor automobilului, astfel încât să se poată face o prognoză cu privire la durata de viaţă a anvelopelor până la atingerea profilului minim recomandat pentru banda de rulare.Deoarece aceste informaţii sunt disponibile aproape în timp real în backendul BMW, dacă clientul este de acord, ajutorul proactiv poate fi furnizat rapid după cum este necesar, de exemplu cu o înlocuire adecvată. Digital Tyre Diagnosis informează clientul în mod independent la cerere cu privire la orice acţiuni necesare. Acest contact se stabileşte într-o manieră specifică pieţei prin intermediul automobilului cu un mesaj Teleservice şi prin e-mail, precum şi prin aplicaţia My BMW. Diagnosticarea digitală a anvelopelor este o funcţie disponibilă exclusiv la BMW. Este disponibilă la început pentru modelele BMW iX şi BMW i4. Va urma o extindere către o gamă largă de modele. Lansarea va avea loc treptat. Funcţia va fi disponibilă deja din 11 noiembrie în Germania, Marea Britanie, Norvegia, SUA şi Canada.
 • Cu BMW Digital Key Plus utilizatorul are opţiunea de a debloca, a porni şi, de asemenea, de a bloca din nou automobilul fără a fi nevoit să-şi scoată smartphone-ul din buzunar. În acest scop este utilizată tehnologia ultra-wideband (UWB), care se caracterizează printr-o localizare precisă cu securitate maximă posibilă. BMW Digital Key Plus este disponibilă pentru Apple iPhone şi poate fi transmisă altor cinci utilizatori. Această funcţie va fi introdusă odată cu noul BMW iX şi va fi lansată şi la viitoarele modele ale mărcii BMW.
   
 • Remote Theft Recorder informează clientul prin notificare push dacă sistemul de alarmă al automobilului este activat. Dacă se declanşează o alarmă, camerele automobilului înregistrează imagini ale întregului mediu şi din interiorul automobilului. Clientul poate descărca şi vizualiza materialul video în aplicaţia My BMW. Dacă automobilul este furat sau deteriorat, sunt disponibile dovezi video (camera exterioară) sau foto (camera interioară). Pentru a utiliza această funcţie, automobilul trebuie să fie dotat cu echipament opţional de alarmă antifurt, Parking Assistant Plus şi Interieur Camera.
   
 • Noua funcţie Calendar Locations le permite clienţilor să-şi sincronizeze calendarul, inclusiv lista călătoriilor planificate, cu aplicaţia My BMW. Astfel, locurile conectate cu înregistrările din calendar pot fi afişate direct în aplicaţie şi nu mai trebuie căutate separat. De asemenea, aceste locaţii pot fi transferate direct în sistemul de navigaţie al automobilului. Sunt sincronizate doar intrările din calendar din următoarele 72 de ore.
   
 • Modul Demo permite utilizarea funcţiilor automobilului din aplicaţia My BMW şi fără a avea propriul automobil BMW. Utilizatorul poate alege între diferite modele demo BMW şi poate obţine o impresie asupra diferitelor funcţii ale aplicaţiei, de exemplu pentru mobilitate electrică.

Aplicaţia My BMW actualizată este disponibilă pentru sistemele de operare iOS şi Android şi poate fi descărcată gratuit de către utilizator prin intermediul Apple App Store sau Google Play Store.

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: