Știri

BMW Group își va reorganiza structura de producție în viitorii ani

Fotocredit: 

BMW
BMW M4 Coupe - fabrica Munchen
BMW Group își va reorganiza întreaga sa structură de producție în următorii ani, urmând a specializa fabricile ale în unități de producție doar pentru un anume tip de tracțiune/propulsie. Astfel, fiecare fabrică va produce doar automobile cu tracțiune față sau tracțiune/propulsie spate.
 
Scopul aceste mișcări strategice constă în eficientizarea costurilor de producție, pe care constructorul bavarez le vrea reduse cu câte 5 procente în fiecare an de-acum înainte, față de anul precendent. Campania de reorganizare a primit și un nume - Manufacturing 4.0 - și va viza nouă facilități de producție pe care BMW Group le deține la nivel global. Excepția va face uzina din Tiexi, China, acolo unde se vor produce în continuare atât mașini cu tracțiune spate cât și cu tracțiune față.
 
Mașinile BMW cu tracțiune spate vor fi produse în fabricile din Spartanburg (SUA), Rosslyn (Africa de Sud), Munchen (Germania) și Dadong (China).
 
Fabricile germane din Leipzig și Regensburg vor fi specializate în producția noilor modele cu tracțiune față - printre care se numără noile Seria 2 Active și Gran Tourer, dar și noul X1. La Leipzig va fi păstrată însă o secție specială pentru asamblarea modelelor din familia i.
 
Toate fabricile vor fi însă capabile să producă mașini BMW dotate cu sistemul de tracțiune integrală xDrive, tehnologie compatibilă cu ambele sisteme de tracțiune/propulsie.
 
MINI se va produce în continuare în fabrica din Oxford, dar și în uzina olandeză din Born.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: