Știri

Conceptul QX50 va fi principala atracție a standului Infiniti de la Detroit

Fotocredit: 

Infiniti
Infiniti QX50 Concept
Infiniti va aduce la Salonul Auto de la Detroit conceptul QX50, mașină ce prefigurează un viitor SUV de clasă medie pe care japonezii îl vor lansa în viitorul nu foarte îndepărtat.
 
Cu un design inspirat de motto-ul "Powerful Elegance", conceptul QX50 este fără doar și poate un Infiniti veritabil, liniile sale fluide oferind atât un profil sportiv, dar și o alură masivă, caracteristică obligatorie pentru un SUV. Noul studiu de design ne arată în mare măsură cam în ce direcție estetică vor evolua SUV-urile Infiniti în viitor, japonezii având ambiții mari în acest segment ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai dinamice în ultimii ani.
 
O altă noutate Infiniti la Detroit este reprezentată de revoluționarul motor turbo pe benzină cu raport de compresie variabil. Botezat VC-Turbo (Variable Compression Turbo), noul propulsor promite un consum demn mai degrabă de un diesel, grație ingenioasei tehnologii ce permite modificarea raportului de compresie în timpul mersului. Astfel, raportul poate varia între 8:1 și 14:1, pentru a asigura performanțe dinamice de vârf sau o eficiență sporită în materie de consum.
 
Propulsorul în patru cilindri, 2.0 litri, va putea furniza până la 272 de CP și 390 de Nm cuplu maxim, valori ce permit performanțe similare cu cele oferite de motoare de cilindree mai mare și cu mai mulți cilindri. Câștigul cel mai important se va vedea însă la capitolul consum, acolo unde inginerii Infiniti au drept țintă o scădere cu 27% a consumului față de un propulsor V6 de aceeași putere.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: