Știri

Cutremurul din Mexic a afectat producția de automobile din fabricile Audi și VW

Fotocredit: 

VW Mexic
Volkswagen - fabrica Puebla, Mexic
Puternicul cutremur ce avut loc marți, 19 septembrie, în Mexic pune probleme destul de serioase marilor constructori de automobile ce au fabrici situate în statul nord-american. Astfel, Audi și Volkswagen și-au întrerupt procesele de producție pentru ca facilitățile de asamblare să fie verificate temeinic pentru eventuale pagube structurale.
 
Audi a hotărât ca muncitorii din schimbul doi și trei să rămână acasă în ziua de 20 septembrie, la noua sa fabrică din San Jose Chiapa. Decizia a fost luată pentru ca angajații să poată intra în legătură cu rudele și să rezolve eventualele probleme cauza de cutremur. Uzina Audi situată în statul Puebla (acolo unde a fost situat și epicentrul cutremurului de 7.1 grade) produce de anul trecut noua generație a SUV-ului Q5, după investiții cifrate la peste un miliard de dolari.
 
De asemenea, fabrica Volkswagen din Puebla a fost închisă marți dupa-amiază, verificările dovedind însă faptul că nu s-au înregistrat pagube majore ce ar putea să pună în pericol procesele de producție și siguranța angajaților. Aceștia s-au și întors la muncă în schimbul trei al zilei de 19 septembrie, personalul administrativ fiind prezent la programul normal ieri, 20 septembrie.
 
În fabrica VW din Puebla se produc modelele Beetle, Golf, Golf wagon și Jetta, dar și noul Tiguan.
 
Alte branduri auto ce dețin fabrici în Mexic nu au raportat pagube și implicit întreruperi în fluxurile de asamblare. Pe lista acestora se numărăr Nissan (cel mai mare producător auto din Mexic), Daimler, Toyota, Ford sau General Motors.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: