Știri

Dieselgate - Volkswagen a renunțat să mai dea în judecată autoritățile din Coreea de Sud

Fotocredit: 

Volkswagen
Volkswagen Touareg 2016
Volkswagen a decis să nu dea în judecată autoritățile sud-coreene, după ce acestea au interzis vânzarea a 80 de modele diesel purtând sigla VW, Audi sau Bentley și suspectate că nu ar îndeplini reglementările legale de emisii și zgomot.
 
Inițial, constructorul german anunțase că are de gând să conteste în instanță decizia sud-coreenenilor, luată la începutul lunii iulie și care prevedea și o amendă de aproape 16 milioane de dolari. Volkswagen și-a schimbat însă poziția, un purtător de cuvânt al companiei declarând faptul că în următoarea perioadă se vor face eforturi pentru a se obține certificările corespunzătoare pentru modelele în cauză, în vederea reluarii grabnice a vânzărilor.
 
Scandalul Dieselgate a afectat radical vânzările Grupului Volkswagen în Coreea de Sud, acestea fiind cu 40 de procente mai mici în perioada ianuarie-iulie 2016 față de același interval din 2015.
 
Spre deosebire de Volkswagen, Nissan a dat în judecată Ministerul Mediului din Coreea de Sud, după ce autoritățile din statul asiatic au acuzat producătorul japonez că ar fi manipulat rezultatele testelor de emisii pentru crossoverul Qashqai.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: