Știri

Honda a dezvăluit oficial cea de-a 10-a generație Civic. Iată toate imaginile și detaliile

Fotocredit: 

Honda
Noua Honda Civic 2017
Honda a dezvăluit toate detaliile și imaginile celei de-a zecea generații Civic hatchback, model ce va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Paris. Noul model va fi lansat întâi în SUA, urmând ca europenii să-l poată găsi în showroomuri începând cu primăvara lui 2017.
 
Civic hatchback este un model cheie pentru Honda, drept pentru care dezvoltarea noii generații a constituit cel mai mare proiect din istoria companiei japoneze, dacă vorbim de un singur produs.
 
Cu un design ce se îndepărtează destul de mult de ceea ce ne obișnuise generația precedentă, noua Honda Civic hatchback păstrează totuși elementele cheie specifice mărcii și modelului. Astfel, farurile înguste și mai ales stopurile ce copiază forma literei C și care se prelungesc fluid prin linia eleronului sunt elementele principale ce te fac să recunosști din prima pe stradă noul Civic. Imaginile de prezentare ne înfățișează versiunea Civic Sport, fapt pentru care barele față spate găzduiesc elemente suplimentare cu rol estetic și aerodinamic în timp ce evacuarea afișează două țevi de eșapament, amplasate central.
 
Ca și dimensiuni, noul Civic este mai lung și mai lat față de vechea generație, însă este mai puțin înalt. Noua platformă pe care este construită mașina a permis reducerea greutății cu 16 kg, în timp ce rigiditatea torsională a fost sporită cu peste 50 de procente.
 
Creșterea dimensiunilor exterioare este completată de mărirea ampatamentului cu 30 de mm, lucru ce duce la un spațiu interior mult mai generos oferit pasagerilor. Cei de pe bancheta spate vor simți acest lucru în mod special. Capacitatea portbagajului atinge 478 de litri, una dintre cele mai bune valori din segmentul în care activează Civic.
 
Dacă tot am ajuns la capitolul interior, nu putem să nu remarcăm planșa de bord cu totul schimbată și care se îndepărtează total de conceptul promovat de Honda la generația trecută. Japonezii însă apelează la cele mai noi tehnologii în materie pentru afișarea informațiilor esențiale, clusterul ceasurilor de bord fiind în totalitate digital, iar butoanele fizice din jurul ecranului central al sistemului de infotainment fiind înlocuite de unele capacitive. Și volanul preia unele comenzi de acest fel, dacă ne uităm în partea sa stângă. Sistemul de infotainment Honda Connect va fi capabil să "înțeleagă" tehnologiile Apple CarPlay și Android Auto.
 
Șoferul va i asistat de numeroase sisteme inteligente, printre care se numără cel ce poate frâna automat în situații de urgență, sistemul ce avertizează la schimbarea benzii de circulație sau tempomatul adaptiv. Nu lipsește de pe listă nici tehnologia ce recunoaște semnele de circulație.
 
Sub capota noului Civic hatchback vor putea fi alese, pentru început, două propulsoare turbo pe benzină, urmând ca dieselul i-DTEC de 1.6 litri să fie disponibil abia spre sfârșitul anului 2017. Se vor regăsi în configurator, așadar, motorul 1.0 turbo ce produce 130 de CP și propulsorul 1.5 turbo ce furnizează 185 de CP, ambele putând fi cuplate la o cutie de viteze manuală sau la una automată, cu variație continuă. Japonezii nu exclud nici lansarea unei versiuni Civic hibrid, model ce va concura deja legendara Toyota Prius.
 
În privința hot hatch-ului Civic Type R, știm cu certitudine că acesta a fost dezvoltat în paralel cu modelul normal, însă lansarea sa pe piață nu va fi făcută mai devreme de toamna lui 2017. este posibil ca la standurile Honda de la Paris să fie expus și un concept ce prefigurează noul Type R.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: