Știri

Hyundai Santa Fe a ajuns la cea de-a patra generație

Fotocredit: 

Hyundai
Noul Hyundai Santa Fe 2018
Hyundai a dezvăluit cea de-a patra generație Santa Fe - SUV vândut pînă acum în mai bine de 400.000 de exemplare în Europa, din 2001 și până astăzi. Cu un design mai îndrăzneț și mai proaspăt ca niciodată, dar și cu o ofertă îmbunătățită de spațiu, versatilitate și tehnologii noul Hyundai Santa Fe promite să-și apere șansele într-un segment din ce în ce mai aglomerat.
 
La nivelul designului exterior se remarcă imediat atunci când privim partea frontală asemănările cu fratele mai mic Kona, noul Santa Fe propunând o imagine dominată de blocurile optice împărțite în două clustere suprapuse, dar și de grila radiatorului "în cascadă" ce pune în evidență logo-ul Hyundai plasat pe o textură aparte.
 
Profilul noii generații a SUV-ului sud-coreean ne aduce într-o oarecare măsură aminte de predecesorul său, în timp ce partea din spate aduce un aer proaspăt la nivel estetic prin noile blocuri optice ce se prelungesc peste aripile spate în continuarea liniilor laterale ce pornesc fluent dinspre faruri.
 
Interiorul propune o arhitectură a planșei de bord consacrată de noul i30, cu ecranul sistemului de infotainment plasat în partea sa centrală. Oferta de spațiu interior este de-acum mai bogatp grație măririi ampatamentului cu șase centimetri (2.760 de mm), habitaclul beneficiind totodată de luminozitate mai mare datorită mării suprafețelor geamurilor laterale.
 
Noul Hyundai Santa Fe va oferi un număr impresionant de sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului grupate sub umbrela SmartSense, dar și un grad de siguranță pasivă mai ridicat prin sporirea rigidității caroseriei.
 
La nivelul ofertei de motoare noul Santa Fe propune două unități diesel CRDi (2.0 în versiuni de 150 și 184 CP și 2.2 de 197 CP), precum și un propulsor pe benzină de 2.4 litri capabil să livreze 185 de CP și 241 Nm cuplu maxim. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau la una automată cu opt rapoarte.
 
Un sistem de tracțiune integrală HTRAC este oferit în standard sau opțional, în funcție de combinația motor/transmisie.
 
Noul Hyundai Santa Fe va fi prezentat publicului în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: