Știri

Iată cele mai sigure mașini testate de Euro NCAP în 2016

Fotocredit: 

Euro NCAP
Euro NCAP - Best in Class Cars of 2016
Euro NCAP a stabilit care sunt cele mai sigure mașini pe care le-a testat în 2016. Astfel, "premiantele" anului sunt Toyota Prius, Hyundai Ioniq și Volkswagen Tiguan, care au obținut titlul "Best in Class" în segmentele clasei compacte, clasei mici și respectiv clasei SUV-urilor compacte.
 
Au mai fost menționate, la capitolul "Așa da!" noile SEAT Ateca și Mercedes-Benz E-Class. Acesta din urmă nu a putut primi premiul "Best in Class" doar din cauza faptului că a fost singura mașină din clasa sa testată în 2016.
 
 
Cele trei modele au obținut maximul de cinci stele în versiunile lor de echipare standard, performanța fiind cu atât mai notabilă cu cât 2016 a marcat introducerea unor criterii mult mai complexe de testare, ce includ verificarea unor sisteme de siguranță activă precum sistemul de frânare automată în cazul detectării pietonilor ce se află pe carosabil.
 
Tot în acest an au fost introduse și așa numitele teste duale, care permit notarea mașinilor atât în versiunile lor standard de echipare, cât și în varianta de echipare ce include un pachet de siguranță activă.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: