Știri

Iată primele imagini oficiale ale conceptului Kia Proceed

Fotocredit: 

Kia
Kia Proceed Concept - Frankfurt 2017
Kia a dezvăluit astăzi primele două imagini ce ne înfățișează conceptul Proceed - studiu de design ce prefigurează tendințele estetice abordate în cazul viitoarei generații Kia cee'd.
 
După cum se poate vedea și din fotografii Proceed Concept promovează un nou tip de caroserie - apropiat de ideea unui shooting brake, sud-coreeenii făcând aluzie directă la faptul că familia compactei cee'd ar putea primi o nouă astfel de versiune în detrimentul actualului pro_cee'd, orientată spre performanțe sportive.
 
Vorbind despre forma caroseriei, Gregory Guillaume (designer șef al Kia Europa) spune: "Din ce în ce mai mulți șoferi din Europa caută alternative de performanță pentru hothatch-urile în trei uși, așa că ne-am gândit la o versiune cu totul nouă ce s-ar putea alătura familiei cee'd. Conceptul Proceed reprezintă o viziune îndrăzneață despre cum pro_cee'd s-ar putea reîncarna și revitaliza într-o nouă generație de mașini de performanță".
 
Designul conceptului păstrează drept punct central de reper grila radiatorului desenată în stilul Tiger Nose, mărginită spre extreme de farurile perfect integrate în liniile ce leagă estetic bara față de capotă și aripile laterale. Aceeași bară față găzduiește un complex desen ce generează formele gurilor de ventilație, asemenea unui origami.
 
Profilul conceptului Kia Proceed "respiră" dinamism din orice unghi l-ai privi și se continuă la fel de fluid cu hayonul și liniile blocurilor optice spate.
 
Kia Proceed Concept - lateral
 
Kia propune o dată cu prezentarea lui Proceed un nou concept de iluminare exterioară ce are rolul de pune în evidență silueta mașinii pe tmpul nopții. Botezat Luminline, conceptul completează deja obișnuitele lumini de zi cu LED.
 
Nuanța exterioară a conceptului (Lava Red) a fost creată prin aplicarea a mai multe straturi de vopsea neagră și argintie, dar și a unui lac cu tentă roșiatică, toate aplicate manual.
 
Toate detaliile conceptului Kia Proceedn ne vor fi dezvăluite pe 12 septembrie, o dată cu debutul ediției 2017 a Salonului Auto de la Frankfurt.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: