Știri

Mazda își va extinde portofoliul de SUV-uri din Europa cu două noi modele

Fotocredit: 

Mazda
Mazda - CX-60 & CX-80

Mazda a anunțat astăzi planurile de extindere a gamei sale de SUV-uri începând cu 2022. Astfel, două noi modele din așa numitul segment de SUV-uri de mari dimensiuni, Mazda CX-60 și Mazda CX-80, vor fi lansate pe piața din Europa în următorii doi ani.

Pentru a satisface nevoile tot mai mari ale segmentului, Mazda va oferi clienților europeni o gamă de SUV-uri mai cuprinzătoare, combinând cele mai recente performanțe de mediu cu plăcerea de a conduce inerentă fiecărei Mazda.

În același timp, noile modele de mari dimensiuni CX-70 și CX-90, precum și noul CX-50 vor fi lansate în SUA și pe alte piețe non-europene.

Noile modele destinate piețelor europene, Mazda CX-60 și Mazda CX-80, au rolul de a genera o creștere pozitivă a afacerilor Mazda pe termen mediu și lung. Folosind pe deplin strategia de dezvoltare și producție botezată "Building Block", care încorporează tehnologia Skyactiv, planificarea combinată și producția flexibilă, Mazda își va extinde gama SUV folosind cele mai noi tehnologii.

Dispunând de locuri amplasate pe două rânduri și respectiv pe trei rânduri, CX-60 și CX-80 vor marca introducerea pe piața europeană a primelor modele plug-in hybrid ce combină motoare pe benzină în patru cilindri cu un motor electric. Noua generație de motoare pe benzină Skyactiv-X în șase cilindri și motorul diesel Skyactiv-D vor fi, de asemenea, oferite în combinație cu un sistem mild hybrid pe 48 V, care combină puterea ridicată cu performanțe ecologice excelente.

În plus, în prima jumătate a anului 2022, va fi introdusă o nouă versiune a primului model electric de serie Mazda, MX-30, care încorporează tehnologii de electrificare multiple utilizând motorul rotativ unic al Mazda pe post de generator.

În jurul anului 2025, compania va introduce o serie de produse noi pe o nouă platformă dedicată EV. Odată cu introducerea acestor modele, Mazda este pe cale să finalizeze electrificarea gamei sale complete până în 2030.

Alături de aceste noi modele, Mazda CX-5, care a primit recent un facelift, rămâne unul dintre modelele de bază care csusțin afacerile Mazda la nivel global. CX-5 și alte modele precum CX-30 vor continua să joace un rol cheie în gama de SUV-uri Mazda.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: