Știri

McLaren P1 va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva

McLaren P1
 
Versiunea finală a super-maşinii McLaren P1 va fi prezentată oficial în martie, la Salonul Auto de la Geneva.
 
McLaren a confirmat astfel faptul că automobilul ce va costa circa 825.000 de euro este gata pentru a intra în producţie - urmând a fi succesorul celebrei McLaren F1.
 
Au fost publicate trei imagini şi un video cu noul P1. Camuflajul folosit la ascunderea modelului P1 de ochii indiscreţi este şi el unul mai mult decât original - pe un fond negru sunt schiţate formele circuitelor celebre de curse din întreaga lume, adică exact locul unde McLaren face istorie de câteva decenii.
 
 
Cu toate că detaliile tehnice încă nu au fost oficial comunicate, se pare că sub capotă P1 va avea acelaşi propulsor ca şi modelul 12C, adică un motor V8 twin-turbo de 700 de CP completat de un motor electric ce va fi alimentat la fel ca în Formula 1, prin recuperarea energiei cinetice la frânare şi decelerare - sistem cunoscut în motorsport drept KERS (Kinetic energy recovery system).
 
McLaren P1 va genera o apăsare aerodinamică de 600 de kg la viteza de 240 de km/h, valoare apropiată de versiunea de curse 12C GT3.
 
Principalii concurenţi ai lui McLaren P1 sunt Porsche 918 Spyder şi noul Ferrari Enzo - automobile ce vor apărea pe piaţă anul acesta.
 
McLaren susţine că pe 5 martie, la Geneva, va dezvălui "cea mai bună maşină din lume, atât pe stradă cât şi pe circuit". Rămâne de văzut dacă şi realitatea va confirma cele spuse de englezi.
 

Etichete: 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: