Știri

Mercedes-Benz GLA a primit un facelift discret. Iată cu ce noutăți vine SUV-ul german

Fotocredit: 

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA facelift 2017
Mercedes-Benz a prezentat la Detroit noul GLA facelift, cel mai mic SUV din portofoliul germanilor primind modificări estetice discrete, alături de o gamă mai bogată de motorizări. Totodată, clienții vor putea alege din configurator ceva mai multe dotări opționale.
 
Prezentat în anul 2013, Mercedes-Benz GLA are parte la început de 2017 de un facelift mai degrabă discret, fiind destul de dificil pentru un neavizat să distingă la prima vedere modificările aduse atât la exterior, cât și la interior. La exterior se remarcă bara față cu zona farurilor de ceață modificată, bara spate primind la rândul său un "tratament" estetic. Farurile au un nou desen generat de elementele optice componente, iar opțiunea bi-xenon a fost înlocuită de tehnologia LED, mai eficientă din toate punctele de vedere. Configuratolul noului GLA facelift conține noi jante din aliaj ușor, dar și posibilitatea alegerii unei culori noi pentru caroserie - Canyon Beige.
 
Dacă modificările exteriorului se pot număra pe degete, la interior faceliftul aduce doar materiale ceva mai bune și noi texturi pentru tapițeria scaunelor și elementele decorative. Pe lista de noutăți se mai adaugă indicatoarele noi ale ceasurilor de bord, un ecran de 8 inch pentru sistemul de infotainmnet sau posibilitatea configurării sistemului de camere video ce generează o imagine la 360 de grade, cu împrejurimile mașinii.
 
Gama de motorizări cuprinde propulsoare diesel și pe benzină cu puteri cuprinse între 109 și 381 de CP, vârful de gamă fiind reprezentat de Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC. Singura versiune complet nouă este GLA 220 4MATIC, al cărei motor turbo pe benzină, de 2.0 litri, produce 184 de CP. Lista completă a motorizărilor cuprinde așadar versiunile GLA 180, GLA 200, GLA 220 4MATIC, GLA 250, GLA 250 4MATIC, GLA 180 d, GLA 200 d, GLA 200 d 4MATIC, GLA 220 d și GLA 220 d 4MATIC, la care se adaugă Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC.
 
Sportivul GLA 45 4MATIC va putea fi comandat și în ediția specială Yellow Night, cu un preț de pornire de 64.468 de euro, valabil pentru Germania.
 
Clienții vor putea comanda noul GLA facelift în trei versiuni pentru trenul de rulare - comfort, sport (disponibilă pentru pachetele AMG Line și Dynamic Handling) și off-road comfort, aceasta din urmă mărind garda la sol cu 30 de mm.
 
În privința siguranței, Mercedes-Benz oferă noul GLA facelift cu sistemul Active Brake Assist în standard, ce poate atenționa șoferul și ulterior poate frâna automat în cazul apropierii peste limită de vehiculele din față. Tot în standard este oferit și sistemul ce detectează oboseala celui aflat la volan - ATTENTION ASSIST.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: