Știri

Napoca Rally Academy pariază în 2016 pe juniorii săi

Fotocredit: 

rallyzoom.ro
Napoca Rally Academy - strategie sezonul 2016
Napoca Rally Academy, o echipă care a susținut întotdeauna tinerele talente din lumea sporturilor cu motor autohtonă, va miza în 2016 pe juniorii Simone Tempestini, Florin Tincescu și Norbert Maior. Încălzirea echipei va avea loc în acest weekend la Covasna Winter Rally. 
 
Ca de obicei, înaintea Covasna Winter Rally, etapa pe zăpadă programată la începutul anului în România, Napoca Rally Academy își prezintă planurile pentru sezonul 2016 din campionatul intern, dar nu numai. Fiind o echipă care a susținut întotdeauna piloții tineri, 2016 este anul în care NRA mizează exclusiv pe juniorii din echipă, Marco Tempestini și Bogdan Marișca având un program mai relaxat. “Am ajuns exact în punctul pe care ni-l doream atunci când am pornit acest proiect. Vroiam să descoperim o serie de piloți tineri care să se poată lupta pentru titlurile naționale la clasele la care participă și cred că acum, cu Simone Tempestini, Florin Tincescu și Norbert Maior suntem pregătiți să facem asta”, a spus Marco Tempestini, liderul echipei clujene. 
 
După un sezon bun în Cupa Dacia, Norbert Maior, 17 ani, a fost cooptat în echipa Napoca Rally Academy și va concura în aceeași competiție cu un model Dacia Sandero alături de Alina Bianca Pop, copilotul său. “Este un pas foarte important pentru mine, la care am visat încă de la debutul în raliuri. Sunt mândru că fac parte din echipa campioană și sper să avem un sezon bun. Obiectivul nostru este să adunăm cât mai multă experiență și să creștem ritmul de la o etapă la alta. Dacă se va întâmpla asta, sunt sigur că vom avea și rezultate bune”, a spus Norbert Maior, care va lua startul la Covasna Winter Rally pe modelul Dacia Logan, iar în campionat va trece apoi pe noul model Sandero. 
 
După etapele de acomodare din 2015 cu modelul Subaru Impreza, Florin Tincescu și Sergiu Itu vor face un sezon complet în Campionatul Național la clasa 3, obiectivele fiind de a aduna cât mai multe puncte pentru echipă și de a câștiga titlul la această clasă. “Începe un nou sezon și avem ambiții mari în campionatul intern. Lupta la clasa 3 a fost întotdeauna foarte disputată, dar cred că avem resursele să ne luptăm pentru victorie și vom face asta la fiecare etapă. Sper să pot răsplăti încrederea echipei cu cât mai multe puncte și la final de an să sărbătorim împreună încă un titlu”, a spus Florin Tincescu. Juniorul NRA va face echipa cu Carmen Poenaru la Covasna Winter Rally, urmând ca de la etapa următoare să concureze din nou alături de Sergiu Itu.  
 
Simone Tempestini, cel mai tânăr campion național din istoria României, își va apăra titlul alături de Marc Banca, noul său copilot din competiția internă. Simone Tempestini, 22 de ani, va concura tot cu modelul Ford Fiesta R5 și va avea un program complet atât pe plan intern, cât și în Junior WRC, obiectivele sale fiind câștigarea celor două titluri. “Desigur, vreau să-mi apăr titlul național și voi face tot posibilul să-mi ating obiectivul. Va fi un sezon plin, cu multe etape, și în care voi încerca să capitalizez experiența acumulată pentru a-mi atinge obiectivele. Vor urma noi provocări, noi experiențe și sunt pregătit pentru cel mai important an din cariera mea”, a spus Simone Tempestini. 
 
La Covasna Winter Rally, Simone Tempestini va pilota în premiera modelul Peugeot 208 R2, după care va pleca spre Monte-Carlo, pentru prima etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. “Am auzit foarte multe lucruri bune despre acest model și profit de această etapă de iarnă pentru a face câțiva kilometri. Modelul Ford Fiesta R5 este deja în drum spre Monte-Carlo și pentru noi va fi încălzirea perfectă înaintea legendarei etape”, a mai adăugat Simone Tempestini. 
 
Prezent alături de Dorin Pulpea la Covasna Winter Rally, Marco Tempestini își va concentra atenția în acest sezon pe susținerea lui Simone în competițiile la care participă. “Simone este acum prioritatea mea principală și activitatea mea competițională a trecut pe planul secund. Nu am stabilit încă exact care va fi programul meu, dar sigur voi merge la o mare parte din etapele interne și, în funcție de timp, pot apărea și câteva curse internaționale. Dar, așa cum spuneam, nimic nu este stabilit și totul depinde doar de evoluția lui Simone”, a spus Marco Tempestini.
 
Chiar dacă nici Bogdan Marișca nu are definitivat încă programul competițional pentru 2016, el va fi permanent alături de juniorii echipei la provocările din acest sezon. “Obiectivul principal a fost să asigurăm bugetele pentru juniorii echipei și sunt foarte bucuros că am reușit asta. Napoca Rally Academy mizează acum pe piloți foarte talentați, extrem de tineri, și care pot obține rezultate de top, ceea ce este exact ce ne-am dorit. Sigur vom fi la start la câteva etape din campionatul intern și poate și internațional, dar evoluția noastră este acum în plan secundar, tot sprijinul nostru fiind orientat spre susținerea noului val de piloți al echipei”, a adăugat și Bogdan Marișca. 
 
Covasna Winter Rally, programat în perioada 16 – 17 ianuarie, este cantonamentul perfect pentru Napoca Rally Academy înaintea unui sezon plin. “2016 este un an important pentru echipă. Sunt sigur că juniorii noștri își vor demonstra încă o dată potențialul și că vom savura o serie de succese frumoase alături de ei”, a mai adăugat Marco Tempestini.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: