Știri

Noua Kia Rio - dezvăluită de primele schițe oficiale. Lansarea sa va avea loc la Paris, în septembrie

Fotocredit: 

Kia
Kia Rio 2017
Kia a prezentat primele schițe ce ne înfățișează noua generație Rio, model ce va fi lansat în premieră mondială în luna septembrie, la Paris. Schițele ne prezintă atât exteriorul mașinii, cât și interiorul, într-o reprezentare foarte apropiată de versiunea ce va fi fabricată în serie.
 
Descoperim astfel un automobil de clasă mică al cărui design a evoluat simțitor față de actuala generație, la dezvoltarea formelor sale contribuind designeri Kia ce lucrează în centrele din Germania, SUA, dar și din Coreea de Sud.
 
Partea frontală păstrează formele grilei radiatorului regăsite pe actualul Rio, bara față fiind însă mult mai agresivă, iar farurile o idee mai înguste. Privită din lateral și din spate, noua Kia Rio ne aduce oarecum aminte de "fratele" de grup Hyundai i20, cu ale sale stopuri brăzdate de elemente optice cu LED.
 
la interior planșa de bord păstrează și ea bună parte din ideile dearanjament ergonomic ale actualei generații, însă designul este mult mai agresiv.
 
Nu se știu foarte multe detalii legate de motorizări, însă este de așteptat ca noul Rio să fie oferit împreună cu cele mai mici propulsoare din noua familie T-GDI, dezvoltate de coreenii de la Kia și Hyundai.
 
Cea de-a patra generație Kia Rio va ajunge pe piața din Europa la începutul lui 2017, producția efectivă urmând a începe chiar la sfârșitul anului curent.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: