Știri

Noua Toyota Yaris facelift a fost prezentată oficial în Europa

Fotocredit: 

Toyota
Toyota Yaris facelift - 2018
Toyota a prezentat astăzi noul Yaris facelift, modelul de clasă mică primind un refresh estetic semnificativ, dar și o suită de noi tehnologii ce include și noul propulsor pe benzină de 1.5 litri.
 
Cu peste 200.000 de exemplare vândute anul trecut în Europa, o bună parte dintre ele în versiunea hibrid, Toyota Yaris reprezintă unul dintre modelele demne de luat în seamă în segmentul mașinilor de clasă mică. Fapt pentru care cea de-a treia sa generație, lansată în 2011, avea nevoie de un nou facelift care să consolideze și mai tare imaginea Yaris în rândul clientelei.
 
Astfel, modificările estetice se materializează prin farurile ale căror elemente optice sunt complet redesenate și includ luminile de zi cu LED, prin redesenarea ansamblului ce combină grila frontală și zona ce găzduiește logo-ul Toyota, regândirea zonelor unde se află farurile de ceață, dar și prin noi stopuri ce beneficiază la rândul lor de lumini cu LED. Clienții vor putea alege în configurator alte două nou culori pentru caroserie - Hydro Blue și Tokyo Red.
 
Interiorul a rămas însă în mare măsură neschimbat, noutățile fiind reprezentate de noile ceasuri de bord ce cadrează un ecran TFT de 4.2 inch, de noi materiale pentru tapițeria scaunelor și fețele de uși, dar și modificarea formei gurilor de ventilație din laterale.
 
Toyota anunță și o regândire strategiei ce ține de nivelurile de echipare în care va fi oferit noul Yaris facelift, clienții urmând a avea la dispoziție trei astfel de versiuni (Entry, Mid și Mid+) la care se adaugă edițiile Bi-Tone și Chic.
 
Gama de motorizări suferă o schimbare majoră prin înlocuirea cunoscutului propulsor 1.33 VVT-i cu o unitate cu totul nouă, de 1.5 litri VVT-iE și care produce 111 CP și 136 Nm cuplu motor maxim. Noul motor promite prestații dinamice mai bune, dar și reducerea consumuluid e combustibil cu până la 12 procente.
 
Yaris facelift va oferi în standard și suita Toyota Safety Sense ce include importante sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului. Din listă nu lipsesc tehnologiile Pre-Collision System, Autonomous Emergency Braking, Automatic High Beam, Lane Departure Alert și Road Sign Assist.
 
Premiera mondială a noii Toyota Yaris facelift va avea loc în luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, atunci când nu va fi exclus să vedem și versiunea sa sportivă dezvoltată de noua divizie Gazoo Racing.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: