Știri

Noul BMW iX M60 poate fi comandat și în România - 126.200 euro preț de start

Fotocredit: 

BMW
Noul BMW iX M60 - prețuri România

BMW România a anunțat disponibilitatea pentru comandă pentru noul BMW iX M60, model ce va putea fi configurat de clienți începând de la un preț de 126.200 de euro, TVA inclus. Producţia noului model fiind programată să demareze în luna martie a acestui an.

BMW iX M60 combină excelenţa BMW în trei domenii distincte din lumea automobilului. BMW i este un sub brand dezvoltat pentru a dezvolta în libertate maximă noi tehnologii care să definească automobilului sustenabil al viitorului – nu doar cu emisii zero la deplasare, dar şi construcţie inteligentă, cu impact minim asupra mediului şi respectând principiile economiei circulare . Prin BMW X marca a deschis segmentul Sports Activity Vehicle, aducând experienţa de condus specifică mărcii cu adevărat într-o nouă dimensiune. BMW M aniversează în acest an jumătate de secol de la lansarea diviziei de motorsport a mărcii, mereu pionier în a livra performanţă remarcabilă în forma unor automobile versatible.

În premieră BMW iX M60 preia atributele acestor trei direcții de dezvoltare într-un automobil dezoltat pentru a fi sustenabil, versatil, cu performanţe de top.

BMW iX este un automobil electric dezvoltat atent pentru un impact minim asupra mediului – de la selecţia atentă a materialelor cu multe materii prime reciclate (inclusiv până la 50% aluminiu reciclat sau  până la 60 kg de plastic recilat), până la un porces de asamblare finală în fabrica BMW din Dingolfing carbon neutral, care foloseşte energie regnerabilă din surse locale pentru eficienţă energetică maximă.

Trenul de rulare de generaţia a 5-a combină foloseşte două motoare sincron sofisitcate, deosebit de eficiente, care folosesc un sistem rotor fără pământul rare, pentru a oferi un sistem inteligent de tracţiune integrală care oferă în total 619 CP şi 1100 Nm în mod launch control pentru un sprint 0-100 de 3,8 secunde (toate valori provizorii, la data publicării acestui comunicat de presă, perfomanţă maximă livrată în modul Launch Control). Suplimentar, acestea oferă un nivel de eficienţă de 93%, alături de o densitate de putere optimizată.

Acumulatorul de înaltă tensiune foloseşte o chimie a celulelor de ultimă generaţie NMC811, cu densitate enegetică crescută şi conţinut de Cobalt redus cu 66%. Capacitatea netă a bateriei este de 105,2 kWh (111,5 kWh brut) pentru o autonomie evaluată în ciclu WLTP de până la 575 km. Cu o putere maximă de încărcare de 200 kW, noul BMW iX M60 poate creşte autonomia la încărcare cu până la 150 km în 10 minute.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: