Știri

Noul Megane RS ni se înfățișează fără camuflaj în primele imagini neoficiale

Fotocredit: 

Facebook / @megane3renaultsport
Renault Megane RS 2018
Cu o lună înaintea prezentării sale oficiale, noul Renault Megane RS a apărut în primele fotografii neoficiale ce ni-l înfățișează necamuflat. Publicate pe o pagina de Facebook dedicată modelelor Renault Sport, imaginile confirmă pe deplin designul final al noului Megane RS.
 
Astfel, diferențele evidente față de un Megane hatchback obișnuit se remarcă la designul mult mai agresiv al barei față (ce include grile de ventilație de mari dimensiuni și semnăturile luminoase cu LED aplicate de curând și pe noul Clio RS facelift), prin apariția unor guri de ventilație aplicate în partea posterioară a aripilor laterale precum și prin modificările barei spate ce găzduiește un difuzor de aer profilat aerodinamic și evacuarea imensă ce va fi furnizată, după toate probabilitățile, de Akrapovic.
 
Jantele din aliaj pe 19 inch cu design Renault Sport ascund discret imensele discuri de frână "garnisite" cu etrieri vopsiți în roșu.
 
Nu se știu pentru moment datele tehnice oficiale legate de motorizare, spculațiile indicând utilizarea unui propulsor TCe de 1.8 litri, derivat din cel folosit de noul Alpine A110 și care va furniza peste 300 de CP. Cuplul motor va fi livrat spre roțile față prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte sau cu ajutorul unui EDC cu tot atâtea rapoarte.
 
Clienții vor putea comanda noul Megane RS în varianta "mai cuminte" cu șasiu Sport și setări ce menajează oarecum confortul celor aflați în mașină, dar și în versiunea mult mai agresivă Cup - dedicată aventurilor pe circuit și nu numai. Sistemul de direcție integrală 4CONTROL va face parte din oferta standard pentru Megane RS.
 
Premiera mondială a noului Renault Megane RS va avea loc pe 12 septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, hot hatch-ul franțuzesc urmând a ajunge la primii clienții abia în primăvara anului viitor.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: