Știri

Noul Porsche Cayenne a fost dezvăluit oficial. Iată toate detaliile sale esențiale!

Fotocredit: 

Porsche
Lansare noul Porsche Cayenne
Ieri seară, 29 august, Porsche a dezvăluit oficial noul Cayenne, în cadrul unui eveniment desfășurat la Zuffenhausen. Ajuns la cea de-a treia generație și cu un "pedigree" garantat de cele peste 760.000 de exemplare vândute din 2002 și până astăzi, noul Porsche Cayenne ni se prezintă ca fiind un SUV ajuns la maturitate deplină, construit pe baza celor mai noi tehnologii dezvoltate de constructorul din Stuttgart.
 
Am avut parte zilele trecute de primele fotografii neoficiale ce au făcut lumină asupra aspectului exterior și interior al noului Cayenne, așa că nu ne rămâne decât să punctăm detaliile esențiale legate de partea sa tehnică.
 
Astfel, clienții îl pot deja comanda într-una dintre cele două variante de motorizare turbo pe benzină, de generație nouă - Porsche Cayenne (3.0 turbo, 340 CP) și Porsche Cayenne S (2.9 V6 biturbo, 440 CP). Versiunea de bază oferă cu 40 de CP mai mulți față de vechea generație, în timp ce Cayenne S are la dispoziție un plus de 20 de CP, suficienți pentru a-l putea accelera de la 0 la 100 de km/h în sub 5 secunde (în varianta echipată cu Sport Chrono Package). Cuplul motor oferit de propulsoare este livrat la roți prin intermediul unei noi cutii de viteze automate Tiptronic S, cu opt rapoarte.
 
 
În premieră, noul Cayenne împrumută de la legendarul Porsche 911 sistemul de direcție integrală și anvelopele mixte față/spate, oferind totodată în standard sau opțional sistemul de tracțiune integrală, suspensia pneumatică 4D Chassis Control, sistemul de stabilisare a șasiului Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) sau tehnologia Porsche Surface Coated Brake (PSCB).
 
În ciuda plusurilor marcate grație tuturor acestor complexe sisteme, noul Porsche Cayenne cântărește cu până la 65 de kg mai puțin față de predecesorul său.
 
Ca și dimensiuni, noul Porsche Cayenne este mai lung cu 63 de mm față de vechiul model (4.918 mm acum), în timp ce ampatamentul a fost păstrat la aceeași valoare - 2.895 de mm. Lățimea SUV-ului ajunge la 1.983 de mm, în timp ce volumul portbagajului a ajuns la 770 de litri (cu 100 de litri mai mare față de cât oferea vechea generație).
 
Prețurile de start anunțate de Porsche pentru noul Cayenne (valabile în Germania, TVA inclus) sunt de 74.828 de euro pentru varianta de 340 de CP și de 91.964 euro pentru Cayenne S.
 
UPDATE - prețurile valabile în România pornesc de la 77.767 euro pentru Cayenne și de la 94.949 euro pentru Cayenne S.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: