Știri

Noul Renault Megane - dezamăgire la testele Euro NCAP

Fotocredit: 

Euro NCAP
Noul Renault Megane - rezultate Euro NCAP 2014
Organizaţia Euro NCAP a efectuat o nouă serie de teste şi odată cu înăsprirea criteriilor prin care se acordă mult "râvnitele" stele au apărut şi primele victime de lux. Vorbim aici de noul Renault Megane care nu a reuşit să mai obţină decât 3 stele, un rezultat asemănător fiind trecut şi în dreptul gemenelor Peugeot 301/Citroen C-Elysee.
 
Rezultatul dezamăgitor obţinut de francezi a fost cauzat de noile criterii de testare gruate în categoria Sisteme de Asistenţă, acolo unde Megane nu a adunat decât un procent de 48% din total. Compacta Renault nu area ca dotări de serie notificarea pentru nepunerea centurilor pentru pasagerii spate, cele pentru atenţionarea în cazul părăsirii benzii de mers sau sistemult de frânare automată în caz de posibil accident uşor în oraş.
 
Singura maşină din grupul de automobile testate care a reuşit să obţină maximul de 5 stele a fost noul Volkswagen Sportsvan care, spre deosebire de Megane, a adunat 73% la capitolul menţionat mai sus.
 
Alte automobile testate au fost Ford Tourneo Courier (4 stele) şi modelul MG3 (aparţinând acum unui consorţiu chinez) care a adunat 3 stele Euro NCAP.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: