Știri

Noul Renault Megane RS va fi prezentat pe 26 mai la Monte Carlo

Fotocredit: 

Renault
Renault Megane RS 2018
Renault a anunțat oficial faptul că va prezenta noul Megane RS weekendul viitor, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Statului Monaco. Ajuns la cea de-a treia generație, hot hatch-ul francez va fi lansat în toamna acestui an la Salonul Auto de la Frankfurt.
 
Astfel, vineri 26 mai circuitul amenajat pe străzile din Monte Carlo va fi "gazda" primelor tururi de prezentare ale noului Renault Megane RS - mașina urmând fi condusă de către Nico Hulkenberg, pilotul oficial al echipei de Formula 1 a francezilor.
 
Vopsit în culorile tradiționale Renault Sport (negru și galben) - pentru a marca 40 de ani de istorie a diviziei sportive a Renault, exemplarul ce urmează a fi prezentat ne va dezvălui în totalitate aspectul său exterior, însă francezii vor lăsa pentru mai târziu detalierea caracteristicilor tehnice ale mașinii.
 
Dacă dăm crezare celor mai recente zvonuri din piață, noul Megane RS va avea sub capotă un motor turbo de 1.8 litri derivat din unitatea folosită de Alpine A110 și care va fi capabil să furnizeze peste 300 de CP. Cuplul motor va fi trimis tot către roțile față prin intermediul unei cutii de viteze EDC cu șapte rapoarte, însă pe anumite piețe nu este exclus să vedem și o versiune cu transmisie manuală în șase rapoarte.
 
Nu vor lipsi din "meniul" noului Megane RS versiunile de șasiu Sport și Cup, sistemul de direcție a roților spate 4CONTROL, scaunele sport Recaro sau un sistem de frânare furnizat de Brembo. Specialiștii de la Akrapovic se vor ocupa de sistemul de evacuare.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: