Știri

Noul Seat Ateca a fost prezentat oficial - iată primele imagini și detalii

Fotocredit: 

Seat
Noul Seat Ateca
Seat a prezentat în această seară noul Ateca, primul său SUV din istorie. Construit pe platforma MQB aparținând grupului Volkswagen, noul Seat Ateca ni se afișează cu un design inspirat de Leon, dar și cu trăsături ce-l apropie de "fratele" Tiguan.
 
Luca de Meo, Președintele Comitetului Executiv al Seat, spune despre noul Ateca că "va fi pe viitor unul dintre pilonii de suținere ai creșterii Seat, alături de Leon și Ibiza. Segmentul SUV-urilor va oferi oportunități enorme, cu o creștere de 25% în Europa de Vest. Adăugarea lui Ateca în portofoliul nostru vane va îmbunătăți și mai tare imaginea de marcă".
 
Ca și design, este evidentă sursa de inspirație  a celor care l-au creat - Ateca împrumutând de la Leon elemente definite de unghiuri ascuțite, cum ar fi blocurile optice sau grila radiatorului. Nu poate fi trecută cu vederea silueta asemănătoare cu ceea ce vedem la noul Tiguan, model cu care Ateca împarte platforma tehnică și motorizările. Părțile inferioare ale barelor față/spate precum și cele ale portierelor sunt protejate de suprafețe din plastic negru, așa cum îi stă bine unui SUV.
 
Dacă la exterior noul Seat Ateca are toruși o personalitate proprie, nu același lucru se poate spune despre interior, acolo unde planșa de bord este preluată aproape în totalitate de la Leon, cu adaptările de rigoare dictate de diferențele de dimensiuni. Cu o lungime de 4.36 metri, Ateca oferă sufiecient de mult spațiu soferului și pasagerilor, precum și un portbagaj încăpător, cu un volum de 510 litri, prntru varianta 4x2. Versiunile cu tracțiune integrală oferă doar 485 de litri ca și volum al portbagajului.
 
Așadar, noul Ateca este oferit în echipările de bază cu tracțiune față, opțional putând fi adăugat și un sistem de tracțiune integrală 4DRIVE.
 
Ca și gamă de motorizări, cel puțin pentru început vor fi disponibile două motoare pe benzină - 1.0 TSI de 115 CP și 1.4 TSI de 150 CP și posibilitatea dezactivării funcționării a doi cilindri - și trei variante diesel - 1.6 TDI 115 CP, 2.0 TDI 150 CP sau 2.0 TDI 190 CP.
 
Motoarele pot fi cuplate atât la o cutie de viteze manuală cu șase trepte, cât și la una automată DSG.
 
Noul Seat Ateca va avea premiera mondială la începutul lunii martie, la Geneva, și va ajunge în showroom-uri chiar din această primăvară.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: