Știri

Proaspăt lansat, noul BMW M760Li xDrive reprezintă vârful de gamă al familiei Seria 7

Fotocredit: 

BMW
Noul BMW M760Li xDrive
BMW își păstrezază renumele de super-brand atunci când vine vorba de motorizările regăsite sub capota mașinilor sale, lansând noul M760Li xDrive - model ce devine vârf de gamă pentru noul Seria 7, datorită mai ales propulsorului V12 M Performance TwinPower Turbo.
 
Contrar tendințelor din ultimii ani, ce au marcat dispariția aproape în totalitate a motoarelor V12 din portofoliilor tuturor marilor producători cu tradiție, iată că BMW vrea să recâștige o nișă ce încă mai are potențial cu lansarea noului propulsor în 12 cilindri, turbo, de 6.6 litri, ce folosește cele mai noi tehnologii M Performance. Astfel, noul BMW M760Li xDrive beneficiază de 600 de CP disponibili la 5.500 rpm și 800 Nm cuplu maxim ce poate fi livrat încă de la 1.500 rpm.
 
Impresionantele cifre de putere și cuplu permit noii nave amiral de la BMW să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 3.9 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 de km/h. Pachetul opțional M Driver elimită limitarea electronică, viteza maximă ce poate fi atinsă atingând 305 km/h.
 
Cuplul motor este distribuit la cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate Steptronic cu opt trepte, special setată de M performance, precum și cu ajutorul deja binecunoscutului sistem de tracțiune integrală xDrive. Sistemul Integral Active Steering, de care beneficiază și noul ALPINA B7, este dotare standard pentru M760Li xDrive și permite virarea orților spate sub un anumit unghi pentru o și mai bună precizie a traselor în viraje.
 
Suspensiile Executive Drive Pro reprezintă paşaportul spre un confort al călătoriei deopotrivă foarte dinamic şi de neegalat. Stabilizarea activă a ruliului minimizează mişcările caroseriei, iar sistemul este combinat cu anvelopele de performanţă, montate pe jantele M exclusive din aliaj pe 20 de inch, finisate în nuanţă Cerium Grey metalizat mat, pentru a oferi noului BMW M760Li xDrive cea mai bună dinamică din clasa lui - fără a afecta confortul călătoriei. Sistemul de frânare se bazează pe discuri M Sport cu diametrul de 19 inch.
 
Fie şi numai prin aspectul său exterior, noul BMW M760Li xDrive întruchipează imaginea dinamică a automobilelor BMW M Performance. Pachetul aerodinamic M - cu prize de aer mai largi în bara faţă şi jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke 760M şi finisate în nuanţă Cerium Grey mat - garantează o apariţie sportivă elegantă. Oferită în nuanţa Cerium Grey galvanizat, finisarea exclusivă pentru conturul grilei radiatorului şi partea frontală a barelor grilei, banda barei faţă, benzile decorative pentru mânerele exterioare ale uşilor, Air Breathers, elementele decorative ale uşilor şi banda-mâner a capotei portbagajului adaugă accente de culoare, evidenţiind subtil statutul special al modelului BMW M760Li xDrive în cadrul gamei BMW Seria 7 şi al portofoliului de modele BMW ca ansamblu. Alte dotări exterioare notabile sunt capacele oglinzilor retrovizoare - de asemenea în nuanţă Cerium Grey -, emblemele V12 de pe montanţii C, logo-urile M de părţile laterale ale automobilului şi inscripţia xDrive şi emblema modelului din spate. Un nou sistem de evacuare sport M, cu control al clapetei, generează o acustică V12 plină de emoţie şi adaugă notele finale aspectului M Performance caracteristic prin decoraţiunile galvanizate în nuanţă Cerium Grey ale ţevilor de eşapament duble de pe fiecare parte.
 
De acum familiar, caracterul BMW M Performance este prezent şi corect în interiorul automobilului. Volanul M îmbrăcat în piele poartă logo-ul M, are butoane multifuncţionale - din crom, în nuanţa Pearl Gloss - pe braţe şi clapete pentru schimbarea manuală a vitezelor. Plăcuţele pragurilor uşilor, cu logo V12 iluminat, stimulează apetitul pentru plăcerea condusului, în timp ce panoul de instrumente conţine un vitezometru exclusiv care dispune de denumirea modelului şi un cadran care acum se extinde până la 330 km/h. Asemenea pedalelor M şi sprijinului M pentru picior, vitezometrul special subliniază potenţialul de performanţă al modelului BMW M760Li xDrive. Zona consolei centrale din jurul manetei selectorului de viteze şi a controlerului iDrive este împodobită cu o inserţie decorativă BMW Individual în nuanţă Piano Black şi cu emblemă V12. Disponibil opţional, panoul Touch Command de pe cotiera centrală a compartimentului din spate găzduieşte un identificator V12 similar.
 
Scaunele faţă de confort, ajustabile electric, cu funcţie de memorie şi benzile decorative din lemn preţios în nuanţă Fineline Black cu efect metalic lucios se combină cu covoraşele groase în compartimentul din spate şi o tapiţerie a plafonului din Alcantara în nuanţă Anthracite pentru a crea o ambianţă luxoasă. Tapiţeria exclusivă cu piele Nappa acoperă suprafaţa scaunelor şi secţiunile laterale ale acestora, tetierele, panourile uşilor, cotiera centrală şi cele laterale pentru a completa atmosfera elegantă din punct de vedere estetic.
 
Pentru clienţii care caută să schimbe aspectul excesiv de dinamic al modelului BMW M760Li xDrive pentru unul luxos mai discret, este disponibilă, gratuit, opţiunea BMW M760Li xDrive V12 Excellence. Această variantă de caracter transformă semnificativ personalitatea modelului BMW M760Li xDrive, prin eliminarea pachetului aerodinamic M şi prin adăugarea jantelor BMW Individual de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design W-spoke 646 şi finisaj lucios, echipate cu anvelope mixte (faţă: 245/40 R20, spate: 275/35 R20). De asemenea, există şi o finisare negru lucios pentru etrierele frânelor. Clienţii care aleg modelul V12 Excellence se pot aştepta ca automobilul lor BMW M760Li xDrive să dispună de bară cromată care se întinde pe toată lăţimea maşinii în secţiunea superioară a grilei prizei de aer. În plus, barele grilei radiatorului sunt finisate argintiu, cu partea frontală cromată şi cu contururi finisate în crom strălucitor. 
 
În locul emblemei de model, BMW M760Li xDrive V12 Excellence are un logo "V12" pe capota portbagajului. Perechea de ornamente rectangulare cromate ale ţevilor de eşapament de la sistemul de evacuare este încadrată acum de decoraţiuni cromate suplimentare. Totodată, în interiorul automobilului, volanul BMW dispune de inserţii de lemn, iar inscripţia V12 de pe panoul de instrumente - al cărui vitezometru se extinde până la 260 km/h - este iluminată atunci când conducătorul porneşte motorul. Orientat spre confort, sistemul de evacuare cu acustica sa rafinată contribuie la accentuarea caracterului specific al modelului V12 Excellence.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: