Știri

Renault Nissan şi Daimler vor construi în comun o fabrică în Mexic

Fotocredit: 

Renault
Carlos Ghosn - Dieter Zetsche
Renault-Nissan şi Daimler au parafat un acord pentru crearea unui join-venture ce are ca scop construirea unei noi fabrici de automobile în Mexic, în oraşul Aguascalientes. Noua uzină va fi construită în imediata vecinătate a deja existentei fabrici Nissan şi va avea o capacitate de producţie de 300.000 de exemplare anual.
 
Se vor produce în noua fabrică modele Infiniti (marca de lux a Nissan) precum şi Mercedes-Benz (se vorbeşte despre compactele A-Class şi CLA), startul producţiei fiind planificat pentru anul 2017.
 
Investiţiile preconizate se învârt în jurul sumei de un miliard de euro, urmând ca în noua fabrică să fie angajaţi circa 5.700 de oameni.
 
Cooperarea dintre Renault-Nissan şi Daimler a început în aprilie 2010, având ca prim scop proiecte desfăşurate în Europa. De atunci însă colaborarea s-a extins la nivel global, din America până în Japonia. Ca un exemplu concret, acum câteva zile a început producţia unui nou motor de patru cilindri turbo pe benzină, în fabrica din Decherd, SUA, propulsorul dezvoltat în comun urmând a echipa modelele Mercedes-Benz C-Class şi Infiniti Q50.
 
Spre sfârşitul anului vor începe vânzările noilor Renault Twingo, Smart ForTwo şi Smart ForFour, modele construite pe o platformă comună.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: