Daimler

Sebeș - Daimler a dat startul producției pentru noua cutie de viteze 8G-DCT

Mercedes-Benz 8G-DCT - fabrica Sebes

Subsidiara Daimler în România, Star Assembly, a început oficial producția cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT. Pentru integrarea acestui nou produs în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeș două noi hale de producție, cu o suprafață de aproximativ 54.000 de metri pătrați.

Soarta motoarelor diesel ar putea fi hotărâtă astăzi la Berlin

Mercedes-Benz - motorizare diesel 2.2 litri
Astăzi va avea loc la Berlin o reuniune de urgență ce va aduce la aceeași masă oficiali de rang înalt ai Guvernului Federal german și reprezentanți ai Volkswagen, Daimler și BMW - tema discuțiilor fiind legată de criza Dieselgate și soarta motoarelor diesel.

Mercedes-Benz ar fi vândut în ultimii opt ani peste un milion de mașini cu probleme la capitolul emisii de noxe

Mercedes-Benz - emisii NOx
Mercedes-Benz ar fi vândut în perioada 2008-2016 peste un milion de mașini ale căror emisii de noxe depășeau limitele legale admise. Știrea vine din partea jurnaliștilor germani de la Sueddeutsche Zeitung, care fac referire la o serie de documente din ancheta oficială a procurorilor germani îndreptată împotriva Daimler AG.

Competiția FleetBoard Drivers' League a ajuns la cea de-a 13-a ediție

FleetBoard Drivers' League 2017
Organizată de Daimler, competiția FleetBoard Drivers' League a luat startul anul acesta pe 1 mai, șoferii de camioane din România și alte 18 țări europene și asiatice putând să se înscrie în concurs până pe data de 2 iulie. Câștigătorii vor fi premiați cu ocazia finalei Campionatului DTM, ce se va desfășura pe 13 octombrie 2017 pe circuitul german de la Hockenheim.

Mercedes-Benz va construi o fabrică de automobile în Rusia

Mercedes-Benz E-Class
Nemții de la Daimler au anunțat faptul că vor construi o fabrică pentru automobilele Mercedes-Benz în Rusia, aceasta urmând a fi inaugurată în anul 2019. Situată în apropiere de Moscova, noua uzină va produce E-Class Sedan, dar și o gamă de SUV-uri.

VIDEO - Dieter Zetsche "pune pe masă" toate realizările Daimler din 2016

Dieter Zetsche - multumiri 2016
2016 este de departe cel mai înfloritor an pentru Mercedes-Benz. Așa că șeful Daimler, Dieter Zetsche, a ținut să mulțumească tuturor angajaților grupului pentru un fantastic an 2016, într-un mod cel puțin inedit.

BMW, Daimler, Ford și VW vor construi o rețea europeană de încărcare pentru mașinile electrice

BMW i3 - incarcare CCS
Grupurile BMW, Daimler, Ford și Volkswagen au anunțat semnarea unui memorandum care prevede crearea unei mari rețele de stații rapide pentru încărcarea mașinilor electrice, în Europa. Proiectul va fi demarat efectiv chiar de anul viitor și vizează amplasarea de stații rapide pe principalele autostrăzi și drumuri expres ce leagă statele europene.

Germania - Daimler, BMW și VW doresc extinderea rețelei de stații de reîncărcare a mașinilor electrice

VW e-Golf - Kaufland Renovatio
Daimler, BMW și Volkswagen Group își doresc extinderea rețelei germane de stații pentru încărcarea mașinilor electrice, cele trei mari companii aflându-se în discuții cu Tank & Rast, una dintre cele mai importante companii de profil de pe piața din Germania.

Daimler va construi o nouă fabrică de baterii pentru viitoarele "electrice" Mercedes-Benz și smart

Daimler ACCUMOTIVE - fabrica baterii Kamenz
Daimler a anunțat startul lucrărilor de construcție pentru o nouă fabrică de baterii pentru automobilele electrice, prin intermediul subsidiarei ACCUMOTIVE. Noua facilitate de producție este situată tot în orașul german Kamenz, acolo unde deja există o uzină similară și va furniza baterii pentru toate viitoarele automobile electrice sau plug-in hybrid ce vor fi lansate sub siglele Mercedes-Benz și smart.

După investiția Daimler, Polonia ar putea atrage noi proiecte din partea Toyota, GM sau Ford

Investitie Daimler in Polonia
Guvernul polonez pare de neoprit în ofensiva sa de a atrage noi investitori din industria auto, ministrul dezvoltării și finanțelor Mateusz Morawiecki vorbind ieri o nouă investiție în acest sector, din partea unei companii americane. Anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului prin care Daimler și Guvernul polonez au semnat oficial documentele ce vor da startul construcției unei fabrici de motoare în localitatea Jawor.

Daimler dezvoltă în China noi modele electrice. Primul dintre ele - DENZA 400

DENZA 400
Mercedes-Benz a promis lansarea a patru modele electrice până în 2020, însă dezvoltarea acestora necesită incredibil de multe resurse umane, inginerești și financiare. Fapt pentru care Daimler, companie ce deține Mercedes-Benz s-a aliat în 2010 în China, într-un joint venture, cu BYD Auto - lideri în dezvoltarea de vehicule electrice pe piața asiatică.

Daimler aruncă mănușa către Uber și investește masiv în servicii de taximetrie și mobilitate

Blacklane Daimler - 2016
Daimler a anunțat faptul că și-a sporit procentele pe care le deține din compania Blacklane, specializată în servicii de închiere a mașinilor cu șofer. Anunțul vine după ce săptămâna trecută germanii au cumpărat 60% din compania britanică Hailo, care oferă servicii similare celor de la Uber.

Marii producători auto germani sunt acuzați de înțelegeri privind prețul oțelului

Fabrica automobile Volkswagen
După Dieselgate iată că un nou scandal face valuri în Germania, sediile Volkswagen Group, Daimler, BMW, Bosh și ZF fiind percheziționate zilele trecute de către autoritățile germane pe fondul suspiciunilor unor înțelegeri legate de stabilirea prețului oțelului în condiții neconcurențiale.

Daimler a ales Polonia pentru construcția unei noi fabrici de motoare

Daimler AG - fabrica motoare in Polonia
Daimler a luat decizia de a construi o fabrică de motoare în Polonia, compania germană alegând orașul Jawor în dauna Sebeșului, locație vehiculată insistent în media din România drept viitoare facilitate de producție pentru propulsoare Mercedes-Benz. Demararea efectivă a proiectului va avea loc numai în momentul în care Daimler AG va fi 100% sigură că toate facilitățile promise de guvernul polonez vor fi puse în practică, inclusiv un ajutor de stat substanțial.

Microsoft și Amazon vor să cumpere o mică parte din HERE

HERE Maps
Companiile Microsoft și Amazon sunt interesate să cumpere o parte din acțiunile HERE, binecunoscuta soluție de furnizare a hărților de navigație online achiziționată anul trecut de BMW, Daimler și Audi.

Pagini

Subscribe to RSS - Daimler