Lewis Hamilton

Formula 1 - Lewis Hamilton a câștigat cel de-al patrulea titlu mondial din carieră

Lewis Hamilton - campion mondial 2017
Lewis Hamilton a devenit campion mondial pentru cea de-a patra oară în carieră, la finele cursei câștigate în Mexic de olandezul Max Verstappen. Hamilton este așadar cel mai titrat pilot britanic din Formula 1, egalându-i la numărul de titluri pe Sebastian Vettel și pe Alain Prost.

Formula 1 - Hamilton câștigă în Japonia și este tot mai aproape de un nou titlu mondial

Lewis Hamilton - castigator Suzuka 2017
Lewis Hamilton a reușit să obțină în Japonia o nouă victorie în sezonul 2017, succesul de la Suzuka apropiindu-l și mai tare de un nou titlu mondial. Acest lucru este "susținut" și de abandonul rivalului Sebastian Vettel, germanul de la Ferrari fiind nevoit să abandoneze imediat după start din cauza unor noi probleme tehnice apărute la monopostul său.

Formula 1 - Hamilton a câștigat cursa de la Singapore, luând o opțiune serioasă pentru un nou titlu mondial

Lewis HAmilton - castigator cursa Singapore 2017
Lewis Hamilton și-a dovedit încă o dată abilitățile de mare campion, reușind să câștige cursa din Singapore fără să facă spectacol însă știind să profite la maximum de "inteligența" piloților Ferrari care au abandonat imediat după primul viraj.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Spa-Francorchamps

Lewis Hamilton - castigator Belgia 2017
Lewis Hamilton a câștigat cursa de la Spa-Francorchamps, completând astfel un weekend perfect ce a marcat și egalarea recordului de pole position-uri deținut până acum de Michael Schumacher. Rivalul în cursa pentru titlu și totodată liderul din clasamentul general, Sebastian Vettel a sosit al doilea, limitând la maximum pierderea de puncte.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câştigat fără probleme cursa de la Silverstone

Lewis Hamilton - castigator Silverstone 2017
Lewis Hamilton a câştigat fără drept de apel cursa desfăşurată la Silverstone, englezul reuşind astfel să egaleze un nou record deţinut de Jim Clark - cele mai multe victorii (5) pe legendarul circuit britanic. Totodată, Hamilton este primul pilot din istorie care izbuteşte să lege patru victorii consecutive la Silverstone.

Formula 1 - Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa de la Silverstone

Lewis Hamilton - pole position Silverstone 2017
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa de casă de la Silverstone, englezul dominând fara prea mari probleme sesiunea de calificari.

Formula 1 - Lewis Hamilton a câștigat fără probleme cursa din Canada

Lewis Hamilton - castigator Canada 2017
Lewis Hamilton a dominat fără drept de apel cursa din Canada, englezul adjudecându-și o nouă victorie ce-l apropie în clasamentul general de liderul Sebastian Vettel. Germanul s-a confruntat cu probleme imediat după start într-un acroșaj cu Verstappen, nereușind să se claseze la final mai sus de locul patru.

Formula 1 - Lewis Hamilton a obținut un nou pole position, în Canada

Lewis Hamilton - pole position Canada 2017
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa din Canada, englezul reușind să-l egaleze astfel pe legendarul Ayrton Senna în topul piloților cu cele mai multe plecări de pe prima poziție într-o cursă de Formula 1, adunând 65 astfel de performanțe.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus în cursa de la Barcelona

Lewsin Hamilton - castigator Spania 2017
Lewis Hamilton a reușit să se impună pe circuitul de la Barcelona, într-o cursă în care chiar dacă plecase din pole position a pierdut prima poziție după primul viraj în favoarea lui Sebastian Vettel. Cheia succesul a fost reprezentată de strategia intrarii la boxe și de alegerea pneurilor, englezul devansându-i astfel la final pe podium pe Vettel și Daniel Ricciardo.

Formula 1 - Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa din China

Lewis Hamilton - pole position China 2017
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa din China, cea de-a doua cursă a sezonului 2017 în Marele Circ. Pilotul echipei Mercedes l-a devansat cu doar 186 de miimi de secundă pe Sebastian Vettel, locul trei fiind ocupat de Valtteri Bottas, clasat la doar o miime ăn spatele pilotului Ferrari.

Formula 1 - Lewis Hamilton a început sezonul 2017 cu un nou pole position, obținut în Australia

Lewis Hamilton - pole position Melbourne 2017
Prima cursă a sezonului 2017 din Formula 1 a început sub auspiciile aceleași dominări Mercedes, Lewis Hamilton reușind să obțină un nou pole position pe circuitul australian de la Melbourne. Ferrari ține însă aproape, Sebastian Vettel clasându-se al doilea, în fața finlandezilor Valtteri Bottas și Kimi Raikonnen.

Formula 1 - cursa decisivă de la Abu Dhabi îl are în pole position pe Lewis Hamilton

Lewis Hamilton - pole position Abu Dhabi 2016
Lewis Hamilton crede până la capăt în șansa sa la titlul mondial, englezul reușind să obțină pole positionul pentru cursa decisivă a sezonului 2016, de la Abu Dhabi. Nico Rosberg va pleca în cursă de pe locul secund, fiindu-i suficient mâine chiar și un loc trei la final, indiferent dacă Hamilton va câștiga.

Formula 1 - Lewis Hamilton s-a impus și în Brazilia, apropiindu-se la doar 12 puncte de Rosberg

Lewis Hamilton - castigator Brazilia 2016
Lewis Hamilton a reușit să câștige și în Brazilia, pe un circuit încercat serios de o ploaie ce a dus la câteva înreruperi ale cursei, dar și la abandonuri cauzate de accidente. Totuși, Nico Rosberg a gestionat perfect ostilitățile, multumindu-se cu un liniștit loc secund ce-i permite să plece în cursa finală a sezonului cu un avantaj de 12 puncet în clasamentul general. Podiumul a fost completat de Max Verstappen, tânărul olandez făcând în ultima parte a cursei un adevărat spectacol, prin depășirile afectuate.

Formula 1 - Lewis Hamilton câștigă în Mexic și se apropie de Rosberg în clasamentul general

Lewis Hamilton - castigator Mexic 2016
Lewis Hamilton a câștigat fără probleme cursa din Mexic, reușind să micșoreze cu încă șapte puncte distanța ce-l separă de Nico Rosberg în clasamentul general al piloților. Germanul a sosit pe locul doi și va avea un avantaj de 19 puncte înaintea ultimelor două curse rămase de disputat în 2016.

Formula 1 - Hamilton nu renunță la lupta pentru titlu și obține pole position în Mexic

Lewis Hamilton - pole position Mexic 2016
Lewis Hamilton își menține șansele pentru titlul piloților, obținând pole positionul în calificările contând pentru Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului. Pilotul echipei Mercedes  l-a devansat pe Nico Rosberg, coechipierul și în același timp marele său rival în sezonul actual.

Pagini

Subscribe to RSS - Lewis Hamilton