Știri

Soarta motoarelor diesel ar putea fi hotărâtă astăzi la Berlin

Fotocredit: 

Auto-TestDrive
Mercedes-Benz - motorizare diesel 2.2 litri
Astăzi va avea loc la Berlin o reuniune de urgență ce va aduce la aceeași masă oficiali de rang înalt ai Guvernului Federal german și reprezentanți ai Volkswagen, Daimler și BMW - tema discuțiilor fiind legată de criza Dieselgate și soarta motoarelor diesel.
 
Convocată de executivul de la Berlin, reuniunea va căuta să ofere la final soluții concrete ce ar putea mulțumi atât producătorii de automobile germani, cât și instituțiile guvernamentale de mediu și organizațiile ce luptă pentru un aer mai curat, dat fiind faptul că simpla interzicere a motoarelor diesel va da peste cap o industrie ce susține salariile a peste 800.000 de angajați din Germania.
 
Pe de o parte, marii producători germani de automobile doresc garanții din partea Guvernului Federal legate de un viitor sigur atunci când vine vorba de motorizările diesel, nume precum BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen sau Audi oferindu-se să lucreze activ în direcția scăderii cantităților de NOx emise de automobilele pe care le-au și le vor produce în viitor. Pe de altă parte, politicienii, presați în a-și crea o imagine cât mai bună în vederea alegerilor ce vor avea loc în luna septembrie, doresc un program clar pentru remedierea greșelilor trecutului și pentru schițarea viitorului apropiat în privința propulsoarelor diesel.
 
Doar în Germania circulă la ora actuală 15 milioane de mașini diesel ce ar trebui să treacă pe la service în vederea scăderii emisiilor de oxid de azot, măsurile de recall anunțate recent de BMW, Daimler și Volkswagen urmând a costa câteva sute de milioane de euro dacă în ecuație intră doar update-uri de soft și nu mai puțin de 5 miliarde de euro dacă vor fi necesare modificări fizice la motor și la sistemele de reducere a cantităților de noxe emise.
 
Rămâne de văzut cum vor reacționa autoritățile de mediu de la Bruxelles, dat fiind faptul că piața automobilelor diesel din Uniunea Europeană nu se rezumă doar la mașinile înmatriculate în Germania.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: