Știri

Renault va dezvolta o rețea de încărcare solară a mașinilor electrice, în Olanda

Fotocredit: 

Renault
Renault ZOE - retea incarcare solara in Olanda
Renault s-a asociat cu o serie de parteneri olandezi pentru a crea o rețea experimentală de încărcare a automobilelor electrice cu ajutorul energiei solare, în zona orașului Utrecht. Astfel, constructorul francez a semnat o scrisoare de intenție împreună cu autoritățile orașului olandez Utrecht și companiile private ElaadNL și LomboXnet.
 
Conform scrisorii de intenție, în prima fază a proiectului Renault va pune "la bătaie" 150 de automobile electrice ZOE pe care ElaadNL le va integra într-o infrastructură special gândită pentru a fi alimentate cu ajutorul a circa 1.000 de încărcătoare solare inteligente - alimentate de 10.000 de panouri solare. Toată infrastructura va fi instalată în orașul Utrecht și în împrejurimi de către LomboXnet.
 
Toate instalațiile de alimentare vor oferi o putere de încărcare de 44 kW.
 
Faza a doua a proiectului va implica integrarea tuturor acestor sisteme de încărcare într-un eco-sistem mai amplu care va permite atât alimentarea mașinilor electrice cât și un flux de încărcare invers - de la bateriile mașinilor parcate și nefolosite către rețeaua electrică a orașului, atunci când se înregistrează vârfuri de consum în respectiva rețea.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: