Știri

Rolls-Royce a dezvăluit noul Dawn, a doua decapotabilă din portofoliul său actual

Fotocredit: 

Rolls-Royce
Noul Rolls-Royce Dawn
Rolls-Royce a dezvăluit astăzi noul Dawn, versiunea decapotabilă a coupe-ului Wraith. Noul model are drept principal target atragerea clienților tineri, dar și a femeilor, conform oficialilor firmei britanice.
 
Rolls-Royce Dawn va oferi patru locuri ultra-confortabile pentru pasagerii săi, călătoriile urmând a fi făcute în "cel mai silențios automobil decapotabil din lume". Rolls-Royce afirmă faptul că Dawn va fi la fel de "tăcut" precum coupe-ul Wraith. Cu noul Dawn Rolls-Royce dorește să continue tendința de a se adresa clienților ce vor să-și conducă propria mașină, firma britanică îndepărtându-se de imaginea unui brand destinat oamenilor în vârstă ce vor o limuzină cu șofer.
 
Rolls-Royce Dawn va oferi pasagerilor din spate la fel de mult spațiu pentru genunchi ca și în versiunea coupe Wraith, accesul acestora în mașină fiind facilitat și de modul de deschidere a portierelor, "pe invers". La crearea unui asemenea spațiu a contribuit și dezvoltarea unui acoperiș rabatabil special, din pânză, care rabatat ocupă minimul de spațiu necesar deasupra portbagajului. Acoperișul se poate deschide sau închide complet în doar 22 de secunde.
 
Sub capota noului Rolls-Royce Dawn stă un motor V12 biturbo, de 6.6 litri, care dezvoltă 57o de CP și 780 Nm cuplu maxim, disponibil de la 1.500 rpm. Decapotabila poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.9 secunde și atinge 250 de km/h viteză maximă, limitată electronic. Puterea este transmisă la roți prin intermediul unei cutii de viteze automate ZF, cu opt trepte și care beneficiază de aportul sistemului Satellite Aided Transmission ce se folosește de GPS pentru a seta în cel mai optim mod alegerea treptelor de viteză și răspunsul accelerației în funcție de conformația șoselei ce urmează a fi abordată.
 
Noul Rolls-Royce Dawn va avea premiera mondială săptămâna viitoare, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: