Știri

Scandalul Dieselgate dă în clocot în Europa - Audi va rechema în service 850.000 de mașini diesel

Fotocredit: 

Audi
Audi - rechemare service Dieselgate
Audi va rechema în service-urile sale circa 850.000 de automobile diesel vândute în Europa, motivele ținând de emisiile de NOx. Decizia Audi vine să copieze parcă la indigo anunțul făcut de Mercedes-Benz în urmă cu două zile și va permite rescrierea softului ce manageriază funcționarea unităților V6 și V8 Euro 5 și Euro 6.
 
Anunțată drept o "generoasă" acțiune de îmbunătățire a valorilor de noxe emise de respectivele motoare, rechemarea în service nu reprezintă decât o mișcare ce are în vedere evitarea unor eventuale măsuri de interzicere a circulației pe drumurile publice din UE a mașinilor în cauză. Măsura extremă este din ce în ce mai posibilă și are drept vârf de lance Autoritatea Federală pentru Transporturi din Germania (KBA).
 
KBA va supraveghea îndeaproape procesul de recall anunțat de Audi, acțiunea vizând însă și modelele motorizate similar produse de Volkswagen și Porsche.
 
În comunicatul de presă remis puclicului astăzi, Audi vorbește despre preocupările constante din ultimele luni ce au vizat verificarea și ulterioara remediere a tuturor problemelor ce țin de motoarele TDI și de transmisiile cuplate la ele, fără însă a se aduce vreun moment vorba despre "softul minune" dezvoltat de Audi, Volkswagen și conaționalii de la Bosch.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: