Știri

SEAT a prezentat noul Leon facelift, anunțând totodată lansările noilor Ibiza și Arona

Fotocredit: 

SEAT
SEAT Leon facelift - 2017
SEAT a operat un discret facelift compactei Leon, modificările estetice minore fiind acompaniate de noi tehnologii, schimbări la nivelul gamei de motorizări, dar și de adăugarea unui nou nivel de echipare.
 
Astfel, exteriorul noului SEAT Leon facelift ni se înfățișează cu barele față/spate ușor redesenate și grila radiatorului modificată ca și textură și puțin mai lată. Farurile cu LED au primit la rândul lor un upgrade, performând și mai bine în condiții de vizibilitate precară, în timp ce stopurile folosesc la rândul lor tehnologia LED, în toate elementele optice ce le compun.
 
Clienții ce vor alege noul Leon facelift vor avea la dispoziție două noi culori pentru caroserie, dar și noi modele de jante din aliaj ușor.
 
La interior modificările sunt la fel de discrete, fiind de menționat adăugarea frânei de mână electrohidraulice, comandate din buton, posibilitatea configurării cu un sistem de tip keyless entry sau cu un nou ecran de 8 inch pe care se afișează informațiile sistemului de infotainment. Este disponibil de-acum în configurator și un sistem de încărcare wireless pentru telefoanele compatibile. Atmosfera de la interior este completată de un sistem de lumini ambientale care pot fi modificate ca și nuanță, dar și ca intensitate.
 
Alături de nivelurile cunoscute  de echipare (Reference, Style și FR) noul SEAT Leon va putea fi configurat și în noul nivel Xcellence care oferă o lungă listă de dotări axate pe confort și pe eleganță.
 
În privința motorizărilor, schimbările sunt majore. Astfel, propulsorul 1.2 TSI este înlocuit de noul 1.0 TSI de 110 CP, în timp ce TDI-ul de 1.6 litri și 110 CP iese din ofertă, fiind schimbat cu noua versiune 1.6 TDI 115 CP.
 
Gama de motoare TSI cuprinde versiuni cu puteri cuprinse între 110 și 180 de CP, în timp ce fanii dieselului au de ales propulsoare cu puteri cuprinse între 110 și 184 de CP. Tot ca o noutate, propulsorul 2.0 TDI de 150 de CP poate fi configurat alături de o cutie DSG cu șapte rapoarte și sistem de tracțiune integrală 4DRIVE.
 
În curând va fi disponibil și noul Leon CUPRA facelift, următoarele luni urmând a marca lansarea celei de-a cincea generații Ibiza, dar și premiera mondială a noului crossover de segment B, Arona.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: