Știri

SEAT Leon CUPRA R devine cel mai puternic model de stradă din istoria spaniolilor

Fotocredit: 

SEAT
SEAT Leon CUPRA R
SEAT a dezvăluit noul Leon CUPRA R, cel mai puternic model de stradă construit de spanioli în toată istoria companiei. Cu 310 CP sub capotă, noul SEAT Leon CUPRA R va fi fabricat în doar 799 de exemplare.
 
Noua versiune a celebrului hothatch este propulsată de același motor 2.0 TSI ce echipează și varianta normală Leon CUPRA și care va fi calibrat în două variante de putere - 300 CP atunci când este cuplat la o cutie DSG ce livrează cuplul la roțile față și 310 CP dacă șoferul are la dispoziție o cutie de viteze manuală, cu șase rapoarte. SEAT nu a publicat pentru moment cifrele de performanță.
 
SEAT Leon CUPRA R - Frankfurt 2017
 
Modificările aduse motorului sunt însoțite de schimbări estetice primite de caroserie. Se pot remarca imediat elementele din fibră de carbon aplicate pe barele față/spate, praguri și la nivelul difuzorului de aer spate, dar și nuanța arămie în care sunt vopsite jantele din aliaj, logo-urile SEAT și o parte din grilele de ventilație din bara față.
 
Clienții vor putea comanda CUPRA R într-una dintre cele trei nuanțe de vopsea disponibile -  Midnight Black, Pyrenees Grey sau Matte Grey.
 
Interiorul se bucură de o personalizare aparte ce mizează tot pe elementele din fibră de carbon sau vopsite în culoarea cuprului. Volanul și burduful schimbătorului sunt acoperite de Alcantara.
 
Modificările tehnice includ și adăugarea suspensiei adaptive DCC, a unui sistem de frânare Brembo și a unui sistem de evacuare mai performant.
 
Noul SEAT Leon CUPRA R va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt și va putea fi comandat spre sfârșitul anului 2017.
 
Tot la Salonul Auto de la Frankfurt standurile SEAT vor găzdui premiera mondială a noului SUV Arona, model ce va putea fi comandat chiar din luna septembrie. Primii clienți vor intra în posesia mașinii spre sfârșitul lui noiembrie 2017.
 
SEAT Arona - Frankfurt 2017
 
Noul SEAT Arona va fi construit pe aceeași platformă tehnică utilizată de noua generație Ibiza sau de noul VW Polo (MQB A0). Anul viitor lângă Arona și Ateca se va alătura un SUV de dimensiuni mai mari, al cărui nume va fi stabilit cu ajutorul utilizatprilor rețelor sociale, dintr-un număr de nouă posibile semifinaliste: Abrera -- Alboran -- Aran -- Aranda -- Avila -- Donosti -- Tarifa -- Tarraco -- Teide. La Frankfurt vor fi alese trei nume care vor intra în finală.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: