Știri

Seat va lansa anul viitor un crossover de clasă mică

Fotocredit: 

Seat
Seat - nou SUV de clasa mica
Seat a publicat miercuri rezultatele sale financiare aferente anului 2015, ocazie cu care spaniolii confirmă apariția unui nou crossover în 2017, model ce va lupta în segmentul SUV-urilor de segment B.
 
Noul model va fi dezvoltat și ulterior fabricat în centrul Seat din Martorell și va avea greaua misiune de a fura din cota de piață din care se înfruptă la momentul actual nume precum Nissan Juke, Renault Captur, Opel Mokka X sau Peugeot 2008.
 
Pe lângă numele consacrate Ibiza și Leon, noul crossover de clasă mică va constitui un alt pilon principal al dezvoltării viitoare Seat, alături de fratele mai mare Ateca, proaspăt lansat în această primăvara.
 
După toate probabilitățile, premiera mondială a noului SUV de clasă mică Seat va avea loc anul viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.
 
Revenind la subiectul legat de rezultatele financiare Seat obținute în 2015, este de remarcat faptul că firma spaniolă aflată sub umbrela Volkswagen Group a reușit pentru prima dată din 2008 încoace să obțină profit - cifrat la circa 6 milioane de euro. Este o diferență enormă față de 2014 spre exemplu, atunci când era bifată o pierdere de 66 de milioane de euro.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: