Știri

SEAT va renunța la monovolumul Alhambra și va lansa un nou ...SUV

Fotocredit: 

SEAT
Febra lansărilor de noi SUV-uri în curtea SEAT nu se va opri la Ateca și Arona, constructorul spaniol confirmând, prin vocea șefului de design Alejandro Mesonnero, lansarea unui nou model "de teren" în anul 2018. Lucrul și mai interesant este faptul că noul SUV va lua locul monovolumului Alhambra, al cărui viitor este serios pus sub semnul îndoielii.
 
Mutarea celor de la SEAT copiază decizia francezilor de la Peugeot, care au transformat 5008 dintr-un monovolum într-un SUV veritabil, știrile ultimelor zile anunânțând strategii asemănătoare și în curtea Opel, acolo unde Meriva și Zafira au toate șansele să devină pe viitor modele crossover.
 
Vorbind cu jurnaliștii britanici de la Auto Express, Mesonero a declarat faptul că viitoarea generație Alhambra nu va mai fi produsă ca și un monovolum, ci va fi înlocuită de un SUV de dimensiuni similare cu SKODA Kodiaq. Noul model va avea la bază conceptul 20V20, prezentat acnul trecut la Geneva și va avea mari șanse să fie oferit și într-o versiune cu șapte locuri.
 
Și cum SEAT Alhambra este produs în Portugalia pe aceleași linii de asamblare cu Volkswagen Sharan, nu este exclus ca și germanii să renunțe la o viitoare generație a monovolumului concentrându-și atenția pe un model ce se va plasa ca și dimeniuni între Tiguan și Touareg și care va prelua "rețeta" noilor modele similare SEAT și SKODA.
 
Sursa: Auto Express
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: