Știri

SKODA KAROQ a fost dezvăluit în această seară. Iată primele imagini și toate detaliile noului SUV

Fotocredit: 

SKODA
SKODA KAROQ 2017
SKODA a dezvăluit în această seară noul KAROQ - SUV compact ce se va plasa în gama cehilor sub Kodiaq, dar care va lupta tot în segmentul crossoverelor compacte. Evenimentul de lansare de la Stockholm ne-a pus în fața unui model al cărui exterior copiază fidel tendințele estetice "trasate" în ultimii doi-trei ani la SKODA de către Josef Kaban, fostul șef al departamentului de design trecut în această primăvară în curtea BMW.
 
Regăsim așadar în estetica exteriorului grila radiatorului a cărei formă a fost deja consacrată de Octavia, Superb sau chiar Rapid, dar blocurile optice față/spate cu un design croit prin intersecțiile agresive de linii drepte ce generează unghiuri și suprafețe ce ne aduc aminte de cristalurile de Boemia. În rest, totul decurge pe linia conservatorismului, cu un profil ce ne aduce oarecum aminte de ceea ce vedem la "frații" de platformă VW Tiguan și SEAT Ateca.
 
Interiorul va continua trendul deschis de Kodiaq prin utilizarea unei planșe de bord masive completate de o consolă centrală la fel de impunătoare. Nu vor lipsi din peisaj ecranul central pe care sistemul de infotainment își afișează interfața grafică, dar nici ceasurile de bord virtuale utilizate în premieră de SKODA și împrumutate bineînțeles de la Audi și Volkswagen.
 
 
Cunoșteam deja dimensiunile exterioare ale noului KAROQ, dar nu ar fi rău să vi le reamintim: 4.382 de mm lungime, 1.841 de mm lățime, 1.605 mm înălțime. Ampatamentul măsoară 2.638 de mm pentru versiunile cu tracțiune față și este mai scurt cu 8 mm dacă în ecuație intră un sistem de tracțiune 4x4. Volumul portbagajului ajunge la 521 de litri, putând varia în jurul acestei valori grație sistemului de organizare a banchetei spate VarioFlex (care va fi oferit opțional însă). Dacă se rabatează total bancheta, volumul de depozitare ajunge la nu mai puțin de 1.630 de litri.
 
SKODA promite că noul KAROQ va fi lider în segmentul său în privința sistemelor de conectivitate, din "meniu" nelipsind conexiunea 4G, un hotspot Wi-Fi sau tehnologii precum Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLInk.
 
Paleta de sisteme de siguranță activă și de asistență a șoferului este una extrem de bogată în cazul noii SKODA KAROQ, cehii oferind tehnologii precum Park Assist, Lane Assist, Traffic Jam Assist, Blind Spot Detect, Front Assist și Emergency Assist. NU vor lipsi de pe lista de opționale farurile full-LED sau asistentul de fază lungă.
 
Gama de motorizări va cuprinde cinci variante de propulsie TSI sau TDI, cu puteri cuprinse între 115 CP și 190 de CP (1.0 TSI, 1.5 TSI, 1.6 TDI și 2.0 TDI). Acestea vor fi cuplate la la o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau la una automată DSG cu șapte rapoarte, în funcție de putere și configurația sistemului de tracțiune. Versiunea cea mai puternică 2.0 TDI de 190 de CP va veni în standard alături de sistemul 4x4 și de DSG.
 
Noua SKODA KAROQ va fi lansată pe piață în cea de-a doua jumătate a anului 2017.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: