Știri

SUA - Grupul VW va trebui să mai scoată din conturi alte 2.5 miliarde de EURO pentru a rezolva problema Dieselgate

Fotocredit: 

Volkswagen
VW Touareg 3.0 TDI - scandalul Dieselgate
Grupul Volkswagen va fi nevoit să mai pună deoparte 2.5 miliarde de EURO pentru finalizarea procedurilor de buy back sau de reparare a mașinilor 2.0 TDI cu "boala Dieselgate" vândute în SUA. Creșterea cheltuielilor la acest capitol este cauzată de "complexitatea tehnică și de implementarea de necesită timp", conform scurtului comunicat de presă publicat astăzi de compania germană.
 
Cei 2.5 miliarde de EURO vor afecta rezultatele financiare de pe primele nouă luni ale anului 2017, acestea urmând a fi făcute publice pe 27 octombrie.
 
Noile sume duc astfel totalul cheltuit de Volkswagen în SUA la peste 25 de miliarde de EURO, acolo unde autoritățile americane au decis măsuri drastice pentru remedierea problemelor generate de imensul scandal Dieselgate. Astfel, clienții americani au primit sau vor primi despăgubiri, vor putea da înapoi mașinile TDI într-un sistem avantajos de buy back, iar toate automobilele Grupului VW ce au implementat la bord softul de păcălire a testelor de emisii poluante vor trebui aduse la nivelul la care pot respecta normele de mediu.
 
La nivel global circa 11 milioane de mașini Volkswagen, Audi, Porsche, SKODA sau SEAT sunt afectate de scandalul Dieselgate, nu mai puțin de 8.5 milioane aflându-se în circulație în Europa. DIn păcate însă, clienții europeni nu au primit același tratament ca cei de peste Ocean.
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: