Știri

Un nou scandal apare la orizont - Audi ar fi produs câteva mii de mașini cu același VIN

Fotocredit: 

Audi
Audi - automobile cu acelasi VIN
Audi a produs câteva mii de modele cărora li s-a asignat aceeași serie VIN, exemplarele în cauză fiind exportate în ultimii ani în China, Coreea de Sud și Japonia. Informația este furnizată de jurnaliștii germani de la Handelsblatt, care citează surse din interiorul anchetei ce vizează Audi în Germania pe tema Dieselgate.
 
Astfel, la pechezițiile făcute de procurorii germani în sediile Audi au fost descoperite o serie de documente ce indică faptul că mii de automobile purtând sigla construcotrului din Ingolstadt au același VIN (Vehicle Identification Number). Compus din 17 caractere, VIN-ul fiecărei mașini ar trebui să fie unic și să nu se mai repete pentru o perioadă de cel puțin 30 de ani.
 
Se pune așadar fireasca întrebare de ce Audi a produs atât de multe mașini cu același număr de identificare, unul dintre răspunsuri fiind speculat de Jason Torchinsky (jurnalist la Jalopnik) în direcția evitării anumitor taxe de import impuse de țările din Asia.
 
Contactat pentru un răspuns pe această temă, un purtător de cuvânt al Audi s-a limitat doar la a declara că "nu am luat la cunoștință faptul că anumite serii VIN au fost emise de mai multe ori".
 
Perchezițiile la sediile Audi din Germania au început în această primăvară, pe fondul suspiciunilor serioase legate de păcălirea testelor de emisii în cazul motorizărilor diesel de sub capota unor modele precum A7, A8 și Q7.
 
 

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: