Știri

Viitorul Renault Megane RS va beneficia de tracțiune integrală și de peste 300 CP

Fotocredit: 

Mégane RS France
Renault Megane RS 2018
Viitorul Renault Megane RS se pare că va fi lansat în 2018 și va beneficia de tracțiune integrală, dar și se sistemul 4Control care direcționează roțile spate. Conform jurnaliștilor britanici de la AutoExpress, viitoarea generație a hothatch-ului francez se află în plină fază de dezvoltare, inginerii RenaultSport muncind din greu la obținerea unui model demn de renumele câștigat de modelele care l-au precedat.
 
Pentru a concura cu succes mașinile rivale, precum noile Focus RS, Civic Type R sau Golf R, noul Megane RS va avea sub capotă un motor pe benzină din familia Energy Tce care va furniza peste 300 de CP. Acesta va fi cuplat la o cutie de viteze manuală, cu șase trepte sau la una automată cu dublu-ambreiaj EDC.
 
Clienții vor putea alege doar versiunea de caroserie cu cinci uși, soluție aleasă și de Ford pentru Focus RS.
 
Noul Renault Megane oferă deja amatorilor de performanțe sport varianta GT, al cărui motor 2.0 Tce furnizează 205 CP. Cuplul motor este furnizat roților din față cu ajutorul unei cutii EDC cu șapte rapoarte, Megane GT beneficiind la rândul său de 4Control. Prețul său în România pleacă de la 22.250 de euro, TVA inclus.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: