Știri

Volkswagen a dezvăluit noul Arteon. Iată cum ni se prezintă înlocuitorul lui CC

Fotocredit: 

Volkswagen
Noul Volkswagen Arteon
Volkswagen a prezentat astăzi noul Arteon, coupe în patru uși ce ia locul CC în portofoliul germanilor, urmând a se situa în gamă deasupra sedanului Passat. Noul Arteon va putea fi admirat pe viu, în premieră mondială, la Salonul Auto de la Geneva.
 
Cu un design ce preia în mară măsură toate elementele conceptului Sport Coupe - prezentat acum doi ani tot la Geneva, noul Volkswagen Arteon promite să ridice ștacheta atunci când vine vorba de eleganță sau sportivitate, oferind în același timp spațiu interior cel puțin la fel de mare ca în Passat.
 
Construit pe baza platformei modulare MQB, noul VW Arteon este cu 100 de mm mai lung decât Passat (4.862 mm), fiind totodată cu 40 de mm mai lat. La capitolul înălțime Arteon marchează un minus de 28 de mm, dată fiind silueta sa de coupe în patru portiere. Ampatamentul ajunge la impresionanta valoare de 2.841 de mm, lucru ce promite o ofertă de spațiu interior extrem de generoasă generoasă. "Triunghiul" deschis de Passat și Arteon este completat de limuzina Phideon, gândit însă special pentru piața din China.
 
Noul Arteon preia de la Passat liniile generale ale interiorului, oferind aceeași arhitectură de organizare a planșei de bord, dar și principalele elemente ce constituie interfața dintre șofer și mașină - ecranul de mari dimensiuni de pe consola centrală sau sistemul Active Info Display, ce preia și suplimentează "misiunea" ceasurilor de bord clasice. Volumul portbagajului ajunge la valoarea de 563 de litri, ulterior acesta putând fi crescută până la 1.557 de litri prin rabatarea banchetei spate.
 
Gama de motorizări cuprinde trei unități pe benzină - 1.5 TSI Evo 150 CP, 2.0 TSI 190 CP și 2.0 TSI 280 CP, dar și trei propulsoare diesel - 2.0 TDI 150 CP, 2.0 TDI 190 CP și 2.0 TDI 240 CP. Motoarele vor fi cuplate în standard sau opțional la o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau la una DSG, cu șapte rapoarte. Nu lipsește din configurator un sistem de tracțiune integrală 4MOTION, oferit doar pentru anumite variante de motorizare (standard pentru variantele de top și opâional pentru motorul 2.0 TDI de 190 de CP).
 
Noul Volkswagen Arteon va fi lansat pe piața din Germania la mijlocul lunii iunie 2017, primele comenzi putând fi plasate în câteva țări europene imediat după încheierea Salonului Auto de la Geneva.

Categorie: 

 
Conținut Auto-TestDrive recomandat: